Forside Nyheder

Arkivperler på DR’s nye kanaler


En aftale mellem DR og Copydan Arkiv sikrer, at DR kan genudsende hele eller dele af udsendelser fra sine gemmer på de nye kanaler DR Ramasjang og DR K, der har premiere den 1. november.


For udenforstående virker det måske som en selvfølge, at DR da må udsende de udsendelser de har i arkivet, men der er stadig ophavsret på meget af det. Dvs. det koster DR penge til Copydan, der administrerer midlerne til kunstnere, skuespillere, tekstforfattere og andre indvoldverede.


Men nu er aftalen med Copydan på plads, og det betyder at en række programmer fra DRs enorme arkiv vil fremover kunne vises på DRs kommende niche-tv-kanaler, børnekanalen DR Ramasjang og historie- og kulturkanalen DR K.


Den nye aftale sikrer DR mulighed for at genudsende hele eller dele af udsendelser fra sine gemmer på de nye kanaler. Bag aftalen står en række af landets væsentligste rettighedshaverorganisationer. Aftalen omfatter både DRs egne produktioner og eksterne produktioner, som er bestilt af DR, og som har været udsendt før den 1. januar 2007.


“Adgangen til arkivmaterialet er en væsentlig forudsætning for, at DR K og DR Ramasjang kan blive af høj kvalitet og være et attraktivt tilbud for alle danskere” siger generaldirektør i DR Kenneth Plummer og tilføjer:


“Hvis den kommende børnekanal skal være et reelt og attraktivt alternativ til de kommercielle, internationale børnekanaler, er det afgørende, at den får indhold af den høje kvalitet, som genudsendelserne har. Og samtidig siger det næsten sig selv, at en kanal som DR K, der blandt andet vil sende mange historiske programmer, også igen og igen vil have behov og nytte af at kunne dykke ned i arkivet,” siger han.


Ifølge Kenneth Plummer ville alternativet til, at DR kunne anvende arkivmaterialet være, at DR i højere grad havde været nødt til at indkøbe udenlandske programmer til de nye kanaler.


 


Kilde: DR

Annonce:
Forrige artikelTV-krigen: Køb et TV med abonnement
Næste artikelFakta om de nye Stofa tilbud
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.