Forside Nyheder

Elgiganten i plus


Elgiganten er begyndt at tjene penge, og de røde tal er vendt til sorte på seneste regnskab.


Før finanskrisen havde Elgiganten vokseværk og regnskaberne viste røde tal, men for første gang i fire år kan Elgiganten nu fremvise et lille overskud på regnskabet 2008/2009. Da omsætningen samtidig fortsat stiger, så ser det lysere ud for den dominerende elektronikkæde.


Direktør Jesper Boysen, der tiltrådte sin stilling for 1½ år siden, har godt nok løbende forsikret om at kæden var på rette vej. Ikke mindst i den turbulente periode hvor moderselskabet Dixons kom i vanskeligheder, og kæderne i koncernen fik sværere ved at skaffe kreditforsikringer til vareindkøb.


Men nu kan Elgiganten så fremvise et regnskab med et overskud før skat på 7,4 mio. kroner. Det lyder måske ikke af meget, for en koncern af den kaliber, men det skal ses i forhold til et minus på 182 mio. kroner året før. Det er især en forbedret indtjening, som nu bærer frugt. Men med en omsætning på 2,4 mia. kroner er de næppe i mål endnu, hvad overskud angår.


Trods finanskrise og faldende udsalgspriser fortsætter Elgiganten sin salgsfremgang, hvor omsætningen lige nu ligger +11% i forhold til i fjor. Og den fremgang er sket, uden at øge antallet af butikker.


Elgiganten betegner både driftresultat og overskud som tilfredsstillende.


 


Kilde: CRN

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.