Forside Nyheder

Canal Digital øger kapaciteten for HD


Thor 6 på vej ud i rummet torsdag aften.


 


Med den succesfulde opsendelse af den nye satellit Thor 6 torsdag, er Canal Digital klar til mere HDTV.


?Med endnu en satellit på himlen udvider vi vores muligheder og kapacitet, så vi kan levere flere HD-kanaler til vores kunder. Vi lægger ikke skjul på, at vi satser på at levere den højeste kvalitet på markedet ? og det er HDTV. Hos Canal Digital går vi efter at kunne levere alle typer tv-programmer i HD lige fra sport over kultur til underholdning,? siger Catja Middelboe Andersen, kommunikationschef hos Canal Digital.


Med den nye satellit åbnes ikke kun for flere “almindelige” HD kanaler, det gør også at Canal Digital kan se endnu længere frem mod 3D. 3DTV er det format, som man i branchen forventer kommer til at  tage over en gang i fremtiden.


?Udviklingen inden for vores område løber hurtigt og akkurat nu arbejdes der på at skabe 3DTV. Vi følger nøje med i udviklingen af 3DTV og ser frem til, at teknologien bliver så god, at den kan bruges til vores kunder. Samtidig betyder opsendelsen af THOR 6, at vi har kapacitet til at håndtere denne type kanaler også. Men indtil 3DTV bliver realiserbar, satser vi koncentreret på HDTV,? siger Catja Middelboe Andersen.


Thor 6 satellitten blev opsendt med en Ariane 5 raket torsdag aften. 31 minutter efter opsendelsen blev sat fri, og fortsatte rejsen på egen hånd det sidste stykke ud til sin position i den geostationære bane, på 1 grad vest hvor de øvrige Telenor satellitter Thor III og Thor 5 også hænger.


 


VideoVideo fra selve opsendelsen af Thor 6 torsdag d. 29/10 2009.


 


Galleri


 
Thor 6 testes.Thor 6 ankommer med fly til rumfartscentret i franske Kourou.Thor 6 (sammenfoldet) klargøres i rumfartscentret.Thor 6 pakkes “pænt ind” til rejsen ud i rummet.Her monteres Thor 6 i modulet til Ariane 5 raketten.Ariane 5 raketten på vej afsted med to satellitter torsdag aften, den ene Thor 6.Ariane 5 modulet “pakker ud”.Thor 6 hængende under modulet fra Ariane 5, lige før den sendes videre ud i rummet alene.


 


Kilde: Canal Digital

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.