Forside Nyheder

DR HD: Det sender kanalen i 2. uge


Her er TV programmet for anden uge på DR HD. Er der mere du skal se dér?


Se også TV-programmerne for første uge og tredie uge på DR HD.


  


Mandag d. 9. november 2009


17.55 Justin og Scott i Canada
Canadisk rejseserie fra 2008.  (Departures)
Vennerne Scott og Justin dropper deres 9-5 jobs for at rejse jorden rundt i et år. Men før de rejser udenlands, har de besluttet sig for først at udforske deres eget hjemland Canada. De lejer en autocamper i Halifax og rejser hele vejen fra Atlanterhavet til Stillehavet – undervejs får de et hav af enestående oplevelser.


18.45 Klodens kræfter – Atmosfæren (2:5)
Naturserie fra BBC fra 2007.  (Earth – The Power of the Planet)
Jordens atmosfære er på samme tid ufattelig stærk og meget sårbar. Der ville ikke være liv på jorden uden atmosfæren, men det er samtidig også dette liv, der har skabt den. Atmosfæren består af en kompleks blanding af luftarter som kvælstof, ilt og CO2, og det er det eneste, der beskytter os mod det store, kolde, tomme rum. Atmosfæren omkring jorden består af fire lag, og det kræver nærmest et rumfartøj at undersøge dem nøjere. Men i 1960 fløj militærpiloten Joseph Kittinger ud i rummet i en kæmpe heliumballon. Han nåede enogtredive kilometer op – og så sprang han ud og gennemførte historiens længste frie fald.


19.35 Ultimative forhold (6:15)  
Amerikansk dokumentarserie fra 2007.  (Epic Conditions)
Californiens Sierra Nevada, som på spansk betyder ‘snedækket område’, lever i den grad op til sit navn, idet der falder over 11 meter sne årligt. Sierra Nevadas uovertrufne skønhed kombineret med de store mængder sne udgør de perfekte betingelser for skisport, og området er således et trækplaster for skientusiaster fra hele verden. Men de voldsomme snemængder og det stejle terræn gør også, at der er stor fare for laviner i området. En lokal beboer fra Tahoe kender alt for godt til dette – han har prøvet at blive begravet i en lavine men overlevede til alt held.


20.00 Ekstreme temperaturer – fra Sahara til Sibirien  
Østrigsk naturprogram fra 2008.  (Universum)
Tag med på en rejse til de absolut varmeste og koldeste steder på jorden, hvor mennesker, planter og dyr har tilpasset sig ekstreme temperaturforhold, der spænder fra 57,7 graders varme til 89,2 minusgrader. I programmet besøger vi blandt andet Libyen, Antarktis, Australien og højlandet i Sibirien.


20.50 Forbrydelsen II (6:10)
En thriller af Søren Sveistrup.


21.50 Forbrydelsen II (7:10)
En thriller af Søren Sveistrup.


22.50 The Tara Project
Fransk dokumentarprogram fra 2008.


23.40 Snowboarding på første klasse (1:4)  
Canadisk ekstremsportserie fra 2009.  (The High Life)
Snowboard-entusiast og fotograf Sam Britten udforsker den fascinerende snowboarding-livsstil sammen med sine professionelle snowboard-venner på en luksuriøs rejse. I Japan får de en forrygende kulturel oplevelse i et land, der har alt. Sam og hans erfarne snowboarding-team tager til Niseko, der blandt skiløbere og snowboardere er kendt som området med den dybeste puddersne i hele verden. Snowboarderne folder sig ud off piste på bjergskråningerne i Hirafu, tjekker de sidste nye snowboarding-freestyles ud, tager på shopping i Sapporo, udforsker fænomenet nat-snowboarding, samt deltager i snowboarding-eventen Moiwa Retro Bowl Session, hvor den talentfulde snowboarder Torah Bright deltager.


00.05 Skyskrabere: Q1  
Engelsk dokumentarserie fra 2007  (Vertical City)
Hvordan ser storbyer egentlig ud fra 2 kilometers højde? Vertical City tager op i de højere luftlag og udforsker verdens højeste og mest opsigtvækkende skyskrabere og undersøger hvilken magt, politik og dristigt design, der ligger bag de overvældende bygninger. Surfer’s Paradise på Australiens østkyst har udviklet sig fra at være en lille landsby med fænomenale bølger til Australiens Miami og de rige og berømtes foretrukne feriedestination. Byens hastigt voksende skyline domineres af den ekstravagante skyskraber Q1 – men hvordan har denne massive skyskraber påvirket Surfer’s Paradise. Er Q1 kronen på værket i et af verdens mest eksklusive feriesteder – eller er det blot en tårnhøj pengemaskine, som på længere sigt vil ødelægge den afslappede stemning og det fællesskab, der gør guldkysten unik?

 Se den øvrige del af TV-programmet på de andre sider


Brug navigeringen til højre her nedenfor til at bladre.


$$PAGE$$Her er TV programmet for anden uge på DR HD. Er der mere du skal se dér?


Se også TV-programmerne for første uge og tredie uge på DR HD.


 


Tirsdag d. 10. november 2009


17.55 Adrenalinjægerne (2:11)  
Amerikansk ekstremsportsserie fra 2009.  (Nomads)
Et hold af sublime sportsudøvere rejser verden rundt i jagten på adrenalinsus og de perfekte betingelser for ekstremsport. De eventyrlystne adrenalinjægere lever livet på kanten, og når de finder de optimale omgivelser, giver de alt, hvad de har i sig, inden for den sportsgren de mestrer.


18.50 Dhani udfordrer verden  
Amerikansk sportsprogram fra 2008.  (Dhani Tackles the Globe)
Dhani Jones, den berømte linebacker i amerikansk fodbold, er taget til Irland for at prøve kræfter med den gamle nationale sportsgren hurling. Dhani bliver straks budt velkommen i det irske samfund, men han begynder at føle et stort pres, da han indser, hvor meget hurling betyder for irerne. Hurling er nemlig en amatørsport, som udøves af helt almindelige irere, som arbejder om dagen og følger deres passion for hurling om aftenen. I et forsøg på at blive en ægte irsk hurlingspiller, går Dhani i sine medspilleres fodspor, og udover hård træning inkluderer dette udfordrende fåreklipning og et betydeligt indtag af den berømte irske Guinness øl.


19.35 Ultimative forhold (7:15)  
Amerikansk dokumentarserie fra 2007.  (Epic Conditions)
Byen Ouray i Colorado har fået øgenavnet ‘Nordamerikas hovedstad af isklatring’. Dette skyldes først og fremmeste at Ouray ligger tæt op ad den imponerende bjerggruppe San Juan Range, som har utallige udfordrende isklatreruter. Den mest berømte rute i området er den over 274 meter lange ‘Stairway to Heaven’. Isklatringsentusiaster kan desuden tage til den populære menneskeskabte islegeplads Ouray Ispark i Ourays bymidte, hvor det er muligt at afprøve over 150 forskellige is-ruter.


20.00 Canadas flyvende skovhuggere  
Engelsk dokumentarserie fra 2008.  (Heli-Loggers)
Gord Closson og hans flyvende skovhuggere er eksperter i luftbåren skovhugst med helikopter. De arbejder i alt slags vejr på Vancouver Island i Canada, hvor cedertræer for millioner af dollars fældes og flyves mange kilometer fra skov til tømmerplads. De flyvende skovhuggere er under pres, og Gord må overlade ledelsen af arbejdet til sin højre hånd, Robyn, som dog ikke holder sjakket til ilden i samme grad som sin diktatoriske chef. Da Gord Closson vender tilbage er tidsplanen røget, og han giver holdet en kæmpe skideballe. Dagens kvote reddes akkurat, men Gords koleriske facon koster ham en medarbejder: Holdets yngste mand, Wes, siger op i protest, og Gord kommer til at mangle arbejdskraft.


20.45 The Butterfly Effect  
Amerikansk thriller fra 2004. (The Butterfly Effect)
Evan lider af alvorlige traumer efter en række voldsomme barndomsoplevelser, som han siden har fortrængt. Da han søger svar i sine gamle dagbøger, opdager han, at han er i stand til at rejse frem og tilbage i tiden. Nu vender Evan tilbage til sin barndom for at omskabe historien. Men for hver ting, han ændrer, ændres fremtiden også – og ikke nødvendigvis til det bedre.


22.35 Election    
Gangsterthriller fra Hongkong fra 2005. (Hak se wui)
Hvert andet år vælger Hongkongs ældste triade en ny formand. Denne gang står valget mellem den respekterede Lok og den uberegnelige Big D. Da afstemningen ikke falder ud til Big D’s fordel, bliver det starten på en nådesløs magtkamp.
‘Årets bedste film’, ifølge Quentin Tarantino.


00.10 Ultimative forhold  
Amerikansk dokumentarserie fra 2007.  (Epic Conditions)
Hawaii-øerne, der ligger isoleret i Stillehavet, bliver om vinteren ramt med stor kraft af nogle enorme dønninger, som stormene over Stillehavet danner. Særligt ved revet Jaws på Mauis nordkyst har naturkræfterne skabt en unik og dybtliggende havbund, der forårsager nogle af de største bølger i verden. Elitesurfere jorden rundt holder skarpt øje med vejrudsigten, og når de perfekte Stillehavsstorme danner de kæmpemæssige bølger på 15-18 meter, strømmer surferne til Jaws. Førhen var det umuligt at surfe på en bølge på over 15 meter, men ved hjælp af jetski og tovsurfing, er det i de seneste år lykkedes at surfe på de gigantiske bølger. Men bølgernes enorme kraft udgør en alvorlig fare for de surfere, som vælger at udfordre dem, og én enkelt fejltagelse kan selv for de bedste surfere være dødbringende.
 Annonce:

Se den øvrige del af TV-programmet på de andre sider


Brug navigeringen til højre her nedenfor til at bladre.


$$PAGE$$Her er TV programmet for anden uge på DR HD. Er der mere du skal se dér?


Se også TV-programmerne for første uge og tredie uge på DR HD.


 


Onsdag d. 11. november 2009


17.55 Den fantastiske planet (1:6)
“Sommer i Arktis”
Naturprogram fra BBC fra 2009. (Nature’s Great Events)
Isbjørnene sulter, når mange millioner ton is på Nordpolen hver sommer begynder at smelte, men for dyr som polarræve, hvidhvaler, narhvaler og ufatteligt mange fugle, forvandler den korte sommer Nordpolen til et af de frodigste steder på jorden. De sky narhvaler er her for første gang filmet på deres farefulde færd under isen, mens hvidhvalerne står for et af de mere bizarre af sommerens indslag, når de i hundredvis samler sig i det flade flodvand og ruller sig i glatte småsten for at skifte ham. Millioner af lomvier yngler i Arktis. Yngleperioden er kort, og før ungernes vinger er rigtigt udviklede, er de nødt til at gøre det første halsbrækkende forsøg på at flyve fra reden og til den relative sikkerhed i vandet 300 meter nede. Nogle unger forsøger at glide ned ad den stejle klippe, og ikke alle når målet. Men det er kun en fordel for den sultne familie af polarræve, der venter ved foden af klippen.


18.45 NASA’s historie (2:4)  
Engelsk dokumentarserie fra 2009.  (Space Age: NASA’s Story)
Den 5. maj 1961 lykkedes det USA at sende Alan Shepard op i rummet og få ham helskindet ned igen. Shepard var vægtløs i fem minutter på den tyve minutter lange tur i rummet. Tre uger efter proklamerede præsident Kennedy i en tale til nationen, at målsætningen for det amerikanske rumfartsprogram nu var at sætte det første menneske på månen inden udgangen af tiåret. Det ambitiøse mål i Apollo-programmet satte de videnskabelige medarbejdere og de kommende astronauter under et voldsomt pres. Rumfartsmedarbejdere og astronauter fortæller om de store videnskabelige landvindinger og enkelte, tragiske fiaskoer, inden Apollo 11 med astronauterne Neil Armstrong og Buzz Aldrin om bord den 20. juli 1969 kunne lande på månen med en bjergtaget verden på første parket foran den direkte transmission på tv.


19.35 Ultimative forhold (8:15)  
Amerikansk dokumentarserie fra 2007.  (Epic Conditions)
Cirka 800 meter ud for kysten ved Half Moon Bay i Californien ligger det legendariske surfing-punkt Mavericks. Her når bølgerne op på en konstant højde på over 6 meter i vintermånederne, og bølgernes fart, stejlhed og enorme størrelse gør Mavericks til et populært sted blandt surfere. Men området er også et farligt sted at surfe – koldt vand, stærke strømme og skarpe klipper er blandt de farer surferne udsætter sig selv for ved Mavericks. I 1994 druknede den legendariske ‘big wave-surfer’ Mark Foo netop ved Mavericks.


20.00 Manden med de gyldne ører (2:8)
Dødvægt.
“Trisse tvinger Jakob til at fyre sin mangeårige samarbejdspartner – Michael Falch – der ikke har produceret noget salgbart de sidste mange år. Men Michael Falch er mere end bare en forretningspartner. Han er gudfar til Jakobs datter – Julie – der skal konfirmeres, og Falchen er inviteret med til fest.”


20.30 Hvor havet ender    
Amerikansk drama fra 1999.  (Deep End of the Ocean)
Alle forældres værste mareridt bliver til virkelighed for Beth og Pat, da deres treårige søn, Ben, forsvinder sporløst fra en overfyldt hotellobby. Timer bliver til dage, dage til måneder og måneder til år, men Ben er og bliver forsvundet. Familien forsøger at leve videre uden Ben, men da Ben ni år senere, takket være politikvinden Candys utrættelige indsats, vender hjem igen, viser hans hjemkomst sig at være langt fra så idyllisk, som Pat og Beth havde drømt om.


22.15 Mystiske forlis (1:5)  
Engelsk dokumentarprogram fra 2006.  (Deep Wreck Mysteries)
Dybt under havets overflade ud for Storbritanniens og Irlands kyster ligger tusindvis af forliste fartøjer, som sank under 1. og 2. verdenskrig. Hidtil har det været for svært at finde disse skibsvrag eller for risikofyldt at dykke ned og filme dem, men med de seneste fremskridt inden for dykkerteknologien er det endelig lykkedes at lokalisere og filme vragene. Optagelserne kaster nyt lys over den grusomme fortid, disse skibsvrag vidner om.


23.05 UFO – Utrolige Flyvende Opfindelser  
Amerikansk dokumentarprogram fra 2008. (Unbelievable Flying Objects)
En ægte flyvende tallerken, en ubåd designet til at flyve, og svævende jeeps og tanks er blot nogle af de mest bizarre luftfartøjer, der har været opfundet i flyvningens historie. Dette er et underholdende program om en række luftfartøjer, der nok aldrig burde have været bygget.


23.55 Skyskrabere: Cira Center  
Engelsk dokumentarserie fra 2007  (Vertical City)
Hvordan ser storbyer egentlig ud fra 2 kilometers højde? Vertical City tager op i de højere luftlag og udforsker verdens højeste og mest opsigtvækkende skyskrabere og undersøger hvilken magt, politik og dristigt design, der ligger bag de overvældende bygninger. Du er ny entreprenør, du står for at skulle bygge en skyskraber i en halvtom og trist bydel, og det er et krav, at halvdelen af bygningen er udlejet, før du får byggetilladelse. Hvad gør du? Du får fat i en stjernearkitekt, som kan garantere, at bygningen får opmærksomhed og omtale. Arkitekten Cesar Pelli, som blev udvalgt til opgaven, viftede sin magiske designtryllestav og fik skyskraberen Cira Center i Philadelphia til at skille sig ud fra alle andre skyskrabere i miles omkreds. Men er berømte arkitekter overbetalte og opreklamerede? Og bliver deres store lønseddel mon tjent ind igen?
 Se den øvrige del af TV-programmet på de andre sider


Brug navigeringen til højre her nedenfor til at bladre.


$$PAGE$$Her er TV programmet for anden uge på DR HD. Er der mere du skal se dér?


Se også TV-programmerne for første uge og tredie uge på DR HD.


 


Torsdag d. 12. november 2009


17.55 Jetstream (1:8)  
Canadisk dokumentarserie fra 2008.  (Jetstream)
På det canadiske luftvåbens base i Cold Lake, Alberta, uddannes eliten blandt fremtidens jagerpiloter. Piloter fra hele verden kommer til basen for at skærpe deres evner, og den ni måneder lange uddannelse er benhård og intens, indtil de få udvalgte er fuldbefarne i et af verdens mest avancerede jagerfly, CF-18 Hornet. De nye pilotaspiranter har allerede timevis af flyvning bag sig i andre flytyper, men det betyder intet her. Først skal de lære den 858 sider lange CF-18 Hornet flymanual stort set udenad – på en måned. ‘En tår af brandslangen’, som denne informationsoverdosis kaldes. Og så skal de i ‘Centrifugen’; en maskine, der simulerer det enorme G-tryk, som jagerpiloter skal kunne modstå uden at besvime.


18.45 Mystiske forlis (2:5)  
Engelsk dokumentarprogram fra 2006.  (Deep Wreck Mysteries)
Dybt under havets overflade ud for Storbritanniens og Irlands kyster ligger tusindvis af forliste fartøjer, som sank under 1. og 2. verdenskrig. Hidtil har det været for svært at finde disse skibsvrag eller for risikofyldt at dykke ned og filme dem, men med de seneste fremskridt inden for dykkerteknologien er det endelig lykkedes at lokalisere og filme vragene. Optagelserne kaster nyt lys over den grusomme fortid, disse skibsvrag vidner om.


19.35 Ultimative forhold (9:15)  
Amerikansk dokumentarserie fra 2007.  (Epic Conditions)
I Chugach-bjergene i Alaska ud for havnebyen Valdez findes et af verdens bedste snowboarding-områder, og der falder årligt over 15 meter puddersne i høj kvalitet på grund af beliggenheden ved Alaskas kyst. Fænomenet Heli-skiing, hvor skiløbere og snowboardere transporteres op på bjergtoppene med helikopter, er en udbredt disciplin i Chugach-bjergene, da de modigste snowboardere herved kan udnytte den uspolerede puddersne på de 3000-4000 meter lange bjergskråninger. 


20.00 Justin og Scott i Jordan  
Canadisk rejseserie fra 2008.  (Departures)
Scott og Justin rejser til Jordan for at deltage i deres ven Ibrahims bryllup. Ibrahim tager Scott og Justin med på en rundrejse i Jordan for at vise dem landets skønhed samt adskillige imponerende monumenter fra oldtiden. De klatrer på klipper ved brusende vandfald, oplever smukke Mount Nebo, vandrer ved det arkæologiske område Petra, overnatter i en Beduin-lejr i ørkenen og kører på vandscootere ved Aqaba-bugten. Sidste store oplevelse i Jordan er Ibrahims bryllup.


20.45 Sex & Lucía    
Spansk erotisk drama fra 2001.  (Lucía y el sexo)
Lucía arbejder som tjener i Madrid, da hun får besked om, at hendes kæreste, Lorenzo, er omkommet i en ulykke. Knust af sorg søger hun tilflugt på en idyllisk ø i Middelhavet, som Lorenzo ofte talte om. Fortid og nutid, fiktion og virkelighed, begynder at flyde sammen, da hun møder dykkeren Carlos og den unge pensionat-ejer Elena, der også var en del af Lorenzos liv.


22.45 Virusimperiet: Ebola  
Engelsk dokumentarprogram fra 2008.  (Virus Empire)
Vira er en af de største dræbere i verden, og i det 20. århundrede har virusinfektioner forårsaget flere dødsfald, end alle verdens krige tilsammen har. Virusimperiet afdækker, hvordan disse usynlige fjender spreder sig jorden rundt, og forklarer videnskaben bag dem.


23.40 Ekstreme temperaturer – fra Sahara til Sibirien  
Østrigsk naturprogram fra 2008.  (Universum)
Tag med på en rejse til de absolut varmeste og koldeste steder på jorden, hvor mennesker, planter og dyr har tilpasset sig ekstreme temperaturforhold, der spænder fra 57,7 graders varme til 89,2 minusgrader. I programmet besøger vi blandt andet Libyen, Antarktis, Australien og højlandet i Sibirien.


00.30 Skyskrabere: Domkirken i Köln  
Engelsk dokumentarserie fra 2007 (Vertical City)
Hvordan ser storbyer egentlig ud fra 2 kilometers højde? Vertical City tager op i de højere luftlag og udforsker verdens højeste og mest opsigtvækkende skyskrabere og undersøger hvilken magt, politik og dristigt design, der ligger bag de overvældende bygninger. Allerede før den moderne skyskraber blev konstrueret, har himmelstræbende bygninger været kilden til både fornyelse og benhård konkurrence. Særligt i det 18. århundrede, hvor der blev bygget adskillige domkirker rundt i Europa, var kampen om at bygge det højeste kirketårn intens. Domkirken i Köln i Tyskland var i ti år den højeste bygning i verden – men hvorfra kom pengene til disse tårnhøje gejstlige spir? Og hvor benhård var kampen om at have det højeste tårn?


 Se den øvrige del af TV-programmet på de andre sider


Brug navigeringen til højre her nedenfor til at bladre.


$$PAGE$$Her er TV programmet for anden uge på DR HD. Er der mere du skal se dér?


Se også TV-programmerne for første uge og tredie uge på DR HD.


 


Fredag d. 13. november 2009


17.55 Canadas flyvende skovhuggere  
Engelsk dokumentarserie fra 2008.  (Heli-Loggers)
Gord Closson og hans nye helikopterbårne skovhuggerfirma er i gang med det vigtigste job i Gords karriere – og et af de mest omfattende projekter indenfor luftbåren skovhugst nogensinde. Cedertræer for millioner af dollars skal fældes i et fjerntliggende område på Vancouver Island i Canada, og flyves en rekordlang distance på 10 kilometer fra skoven til tømmerpladsen. Projektets succes er afgørende, og det er knald eller fald: Gord står til enten at tjene en kvart million dollars eller gå konkurs. De største træer indbringer helt op til 50.000 dollars – men hver gang den kraftige Chinook-helikopter flyver ud til træfældningspladsen koster det 15.000 dollars i timen.


18.45 På opdagelse i Amazonas (2:6)  
Dokumentarserie fra BBC fra 2008.  (Amazon)
Bruce Parry besøger Achuar-folket dybt inde i den peruvianske jungle. Achuar-folket har kun haft kontakt med den omgivende verden i 40 år, men det har ikke bragt dem noget godt. Der er nemlig fundet olie på deres område, og olieselskaberne har taget deres jord, forurenet landskab og floder og skræmt de dyr væk, som Achuar-folkets overlevelse afhænger af. Derfor er de dybt skeptiske over for Bruces motiver til at besøge dem. Han får dog lov til at blive hos en familie og lærer en ny måde at fiske på og virkningen af ayahuasaca-planten, som det lille samfund bruger i deres ritualer. En tur ned ad floden giver rigelige beviser på olieselskabernes hærgen i form af forurenede floder og ødelæggelse af naturen. Olien har nok givet Achuar-folket elektricitet og lidt håndører, men prisen har været høj.


19.35 Ultimative forhold (10:15)  
Amerikansk dokumentarserie fra 2007.  (Epic Conditions)
Sonora-ørkenen i Arizona er med sin øde beliggenhed, sin klare blå himmel og sine rolige vinde det bedste sted i verden for faldskærmsudspring. Arizona er således også hjemstavn for verdens største faldskærmscenter ‘Skydive Arizona’, som byder på adskillige udfoldelsesmuligheder for faldskærmsudspringere. Både topatleter og nybegyndere fra hele verden strømmer til Arizona, for her kan de være sikre på at kunne øve deres ekstremsport på grund af de perfekte betingelser i området.


20.00 Den fantastiske planet (2:6)
“Det store laksetræk”
Naturprogram fra BBC fra 2009.  (Nature’s Great Events)
En grizzlybjørn dukker frem af sit hi med sine to unger højt oppe i bjergene i British Columbia og begiver sig med besvær, især for ungerne, ned ad den næsten lodrette, sneklædte bjergside. De er på vej ned til floderne, hvor foråret er kommet, og hvor de kan spise bær og græs, mens de venter på det festmåltid, der skal holde dem og alle andre bjørne i live indtil næste år. Hvert forår vender Stillehavslaksene tilbage til det ferskvand, hvor de selv blev udklækket for at gyde. Det er en flere tusind kilometer lang og dramatisk tur mod strømmen, og undervejs bliver laksene føde ikke alene for bjørnene, der har ventet dem med længsel, men også for mange andre dyr. Når Stillehavslaksen har gydet, dør den og giver næring til æggene og de omkringliggende skove.


20.50 Skyskrabere: Torre Mayor  
Engelsk dokumentarserie fra 2007  (Vertical City)
Hvordan ser storbyer egentlig ud fra 2 kilometers højde? Vertical City tager op i de højere luftlag og udforsker verdens højeste og mest opsigtvækkende skyskrabere og undersøger hvilken magt, politik og dristigt design, der ligger bag de overvældende bygninger. Skyskraberen Torre Mayor i Mexico City er den mest solide bygning i verden, idet den er bygget til at stå imod jordskælv, der ville tilintetgøre normale skyskrabere. Torre Mayor blev konstrueret i kølvandet på Mexico Citys mest ødelæggende jordskælv i 1985, og således er dette ingeniørvidenskabelige monument et paradis af sikkerhed i en af de mest aktive seismiske zoner i verden. Men kan de konstant voksende skyskrabere konkurrere med tyfoner og jordskælv?


21.15 USA’s fantastiske flyvemaskiner  
Amerikansk dokumentarprogram fra 2008. (American Hangar)


22.10 War of the Worlds    
Amerikansk actionthriller fra 2005.  (War of the Worlds)
Den fraskilte Ray Ferrier har ikke været den bedste far for sine to børn, men da jordkloden bliver invaderet af fjendtligtsindede væsner fra en anden planet, må den lille familie holde sammen. De udenjordiske væsner spreder død og ødelæggelse fra omvandrende, 30 meter høje dræbermaskiner, og en desperat kamp for overlevelse begynder.
Instruktion: Steven Spielberg.


00.00 Adrenalinjægerne (1:11)  
Amerikansk ekstremsportsserie fra 2009. (Nomads)
Et hold af sublime sportsudøvere rejser verden rundt i jagten på adrenalinsus og de perfekte betingelser for ekstremsport. De eventyrlystne adrenalinjægere lever livet på kanten, og når de finder de optimale omgivelser, giver de alt, hvad de har i sig, inden for den sportsgren, de mestrer.


00.50 Skyskrabere: One Canada Square  
Engelsk dokumentarserie fra 2007  (Vertical City)
Hvordan ser storbyer egentlig ud fra 2000 meters højde? Vertical City tager op i de højere luftlag og udforsker verdens højeste og mest opsigtsvækkende skyskrabere og undersøger hvilken magt, politik og dristigt design, der ligger bag de overvældende bygninger. Londons skyline blev ændret drastisk, da Storbritanniens højeste skyskraber One Canada Square blev opført i 1991. Men den ikoniske skyskraber, som er designet af stjernearkitekten Cesar Pelli, lå ikke i hjertet af hovedstaden. I stedet havde entreprenørerne satset millioner på at skabe et internationalt finanscenter i det dengang øde område Docklands i den østlige del af London. Men netop da skyskraberen stod færdig, kollapsede ejendomsmarkedet på verdensplan, hvilket medførte at entreprenørerne gik konkurs, og en stor del af bygningen lå øde hen.
 Se den øvrige del af TV-programmet på de andre sider


Brug navigeringen til højre her nedenfor til at bladre.


$$PAGE$$Her er TV programmet for anden uge på DR HD. Er der mere du skal se dér?


Se også TV-programmerne for første uge og tredie uge på DR HD.


 


Lørdag d. 14. november 200915.55 Ultimative forhold (6:15)  
Amerikansk dokumentarserie fra 2007.  (Epic Conditions)
Californiens Sierra Nevada, som på spansk betyder ‘snedækket område’, lever i den grad op til sit navn, idet der falder over 11 meter sne årligt. Sierra Nevadas uovertrufne skønhed kombineret med de store mængder sne udgør de perfekte betingelser for skisport, og området er således et trækplaster for skientusiaster fra hele verden. Men de voldsomme snemængder og det stejle terræn gør også, at der er stor fare for laviner i området. En lokal beboer fra Tahoe kender alt for godt til dette – han har prøvet at blive begravet i en lavine men overlevede til alt held.16.15 Ultimative forhold (7:15)  
Amerikansk dokumentarserie fra 2007.  (Epic Conditions)
Byen Ouray i Colorado har fået øgenavnet ‘Nordamerikas hovedstad af isklatring’. Dette skyldes først og fremmeste at Ouray ligger tæt op ad den imponerende bjerggruppe San Juan Range, som har utallige udfordrende isklatreruter. Den mest berømte rute i området er den over 274 meter lange ‘Stairway to Heaven’. Isklatringsentusiaster kan desuden tage til den populære menneskeskabte islegeplads Ouray Ispark i Ourays bymidte, hvor det er muligt at afprøve over 150 forskellige is-ruter.


16.35 Ultimative forhold (8:15)  
Amerikansk dokumentarserie fra 2007.  (Epic Conditions)
Cirka 800 meter ud for kysten ved Half Moon Bay i Californien ligger det legendariske surfing-punkt Mavericks. Her når bølgerne op på en konstant højde på over 6 meter i vintermånederne, og bølgernes fart, stejlhed og enorme størrelse gør Mavericks til et populært sted blandt surfere. Men området er også et farligt sted at surfe – koldt vand, stærke strømme og skarpe klipper er blandt de farer surferne udsætter sig selv for ved Mavericks. I 1994 druknede den legendariske ‘big wave-surfer’ Mark Foo netop ved Mavericks.


16.55 Ekstreme temperaturer – fra Sahara til Sibirien  
Østrigsk naturprogram fra 2008.  (Universum)
Tag med på en rejse til de absolut varmeste og koldeste steder på jorden, hvor mennesker, planter og dyr har tilpasset sig ekstreme temperaturforhold, der spænder fra 57,7 graders varme til 89,2 minusgrader. I programmet besøger vi blandt andet Libyen, Antarktis, Australien og højlandet i Sibirien.


17.50 USA’s vilde natur  
Amerikansk naturprogram fra 2008.  (Into the Wilderness)
Tag med på en blændende rejse rundt i den 24,500 km² store nationalpark Denali i Alaska, som på alle måder er ekstrem. Udover at dække et kæmpemæssigt areal er der i nationalparken gigantiske bjergtoppe, så langt øjet rækker, dybe kløfter, hundredvis af gletsjere og adskillige farlige dyr som elge, rensdyr, gråbjørne og ulve, der strejfer frit omkring. Men kronjuvelen i dette storslåede naturområde er uden tvivl det 6194 meter høje bjerg også med navnet Denali, som er det højeste bjerg i Nordamerika. Denali er et af de farligste bjerge i verden at bestige. De, der forsøger at nå toppen, udsætter sig selv for ekstreme frysegrader og voldsomme storme, samt risikerer højdesyge.


18.40 Skyskrabere: Commerzbank  
Engelsk dokumentarserie fra 2007  (Vertical City)
Hvordan ser storbyer egentlig ud fra 2 kilometers højde? Vertical City tager op i de højere luftlag og udforsker verdens højeste og mest opsigtvækkende skyskrabere og undersøger hvilken magt, politik og dristigt design, der ligger bag de overvældende bygninger. Skyskrabere er et symbol på ambition og magt, og miljømæssigt set er de energislugende monstre. Men i 1997 skabte den britiske superarkitekt Norman Foster et modstykke til hidtidige skyskrabere – nemlig verdens første økologiske skyskraber, The Commerzbank i Frankfurt, og ændrede herved standarden for kontorbygninger for eftertiden. Men var dette miljørigtige påfund reelt et resultat af erhvervslivets ansvarsbevidsthed, eller var det blot et stort fedt PR-stunt?


19.10 Skyskrabere: Eureka Tower  
Engelsk dokumentarserie fra 2007  (Vertical City)
Hvordan ser storbyer egentlig ud fra 2 kilometers højde? Vertical City tager op i de højere luftlag og udforsker verdens højeste og mest opsigtvækkende skyskrabere og undersøger hvilken magt, politik og dristigt design, der ligger bag de overvældende bygninger. Det 92 etager høje Eureka Tower i Melbourne er den højeste beboelsesejendom i verden, og en af de mest eksklusive adresser på den sydlige halvkugle. Men ødelægger livet i højderne de traditionelle bysamfund? Ændrer disse “lodrette byer” vores måde at leve på for altid?


19.35 Snowboarding på første klasse (2:4)   
Canadisk ekstremsportserie fra 2009.  (The High Life)
Snowboard-entusiast og fotograf Sam Britten udforsker den fascinerende snowboarding-livsstil sammen med sine professionelle snowboard-venner på en luksuriøs rejse. I Tomamu i Japan øver snowboarderne cool freestyles i den sneklædte vildmark, kører vild motorslædekørsel samt udforsker fænomenet cat boarding, hvor man transporteres op i bjergene i bæltekøretøj og herfra står off piste i uspoleret puddersne. Frokosten indtages i en kæmpe tipi i bjergene, og efter mørkets frembrud er der nat-snowboarding på programmet. Holdet tager også til Sapporo til Toyota Big Air, som er en af de største Big Air snowboarding-konkurrencer i verden.


20.00 Jetstream (2:8)  
Canadisk dokumentarserie fra 2008.  (Jetstream)
På det canadiske luftvåbens base i Cold Lake, Alberta, uddannes eliten blandt fremtidens jagerpiloter. Piloter fra hele verden kommer til basen for at skærpe deres evner, og den ni måneder lange uddannelse er benhård og intens, indtil de få udvalgte er fuldbefarne i et af verdens mest avancerede jagerfly, CF-18 Hornet. Ni uger inde i uddannelsen skal de nye piloter flyve CF-18 Hornet’en for første gang. Den første har dog allerede givet op og er taget hjem inden da. Og før de kommer i luften er der 155 forskellige tekniske tjek, inden de stiger ombord, 194 tjek når de sidder i cockpittet, 76 før jetmotoren startes og yderligere 45 omkring motorstart!


20.45 Tiger på spring, drage i skjul
Amerikansk-kinesisk romantisk actiondrama fra 2000.
(Crouching Tiger, Hidden Dragon/Wo hu cang long)
Fægtemesteren Li vil lægge sværdet på hylden og søge kærligheden, som han har tilsidesat i så mange år. Men da det magiske sværd Grøn Skæbne bliver stjålet, må han og hans elskede Shu Lien optage jagten på den frygtede kvindelige forbryder og fægtemester Jade Ræv, som også har myrdet Lis læremester. Det bliver en jagt med storslået kampsport over hustage og trætoppe, og med knuste hjerter i kølvandet.
Ang Lees Oscar-belønnede eventyrfilm fra et middelalderligt Kina.


22.45 Breaking News    
Actiondrama fra Hongkong fra 2004. (Daai si gin)
For åbent tv-kamera bliver Hongkongs politistyrke stillet i et uheldigt lys, da fem røvere slipper væk efter et blodigt skudopgør. Da det lykkes politimanden Cheung at opspore røverne, øjner kommissær Rebecca Fong en chance for at pynte på politiets flossede image. Hun udstyrer sine folk med kameraer, og snart er hele Hongkong vidne til et voldsomt reality show, der dog ikke ligefrem udvikler sig som planlagt.
Yuen: Richie Jen.


00.10 Forbrydelsen II (7:10) (TTV)
En thriller af Søren Sveistrup.


01.10 Ultimative forhold  
Amerikansk dokumentarserie fra 2007.  (Epic Conditions)
I Steamboat Springs i Colorado findes noget af verdens bedste sne, og området er således et sandt paradis for skiløbere og snowboardere. Sneen i Steamboat er let og fin og lægger sig i store driver, og heraf er udtrykket pulversne opstået. Snefnuggene, der falder i Steamboat, har efter en 1600 kilometer lang rejse et meget lavt fugtindhold. Desuden ligger gennemsnitstemperaturen i området på et niveau, hvor store iskrystaller opstår, og disse bliver omdannet til den ideelle pulversne. Med et snefald på gennemsnitligt otte en halv meter hver sæson fra november til april tiltrækker Steamboat nogle af verdens bedste skiløbere og snowboardere, og siden 1960’erne har Steamboat fostret mere end 50 olympiske atleter. Men sneen på bjergskråningerne kan dog blive så dyb og ustabil, at den kan være farlig, og skiløbere skal være varsomme med ikke at sætte dødbringende laviner i gang.
 Se den øvrige del af TV-programmet på de andre sider


Brug navigeringen til højre her nedenfor til at bladre.


$$PAGE$$Her er TV programmet for anden uge på DR HD. Er der mere du skal se dér?


Se også TV-programmerne for første uge og tredie uge på DR HD.


 


Søndag d. 15. november 2009


16.15 Ultimative forhold (9:15)  
Amerikansk dokumentarserie fra 2007.  (Epic Conditions)
I Chugach-bjergene i Alaska ud for havnebyen Valdez findes et af verdens bedste snowboarding-områder, og der falder årligt over 15 meter puddersne i høj kvalitet på grund af beliggenheden ved Alaskas kyst. Fænomenet Heli-skiing, hvor skiløbere og snowboardere transporteres op på bjergtoppene med helikopter, er en udbredt disciplin i Chugach-bjergene, da de modigste snowboardere herved kan udnytte den uspolerede puddersne på de 3000-4000 meter lange bjergskråninger.


16.35 Ultimative forhold (10:15)  
Amerikansk dokumentarserie fra 2007.  (Epic Conditions)
Sonora-ørkenen i Arizona er med sin øde beliggenhed, sin klare blå himmel og sine rolige vinde det bedste sted i verden for faldskærmsudspring. Arizona er således også hjemstavn for verdens største faldskærmscenter ‘Skydive Arizona’, som byder på adskillige udfoldelsesmuligheder for faldskærmsudspringere. Både topatleter og nybegyndere fra hele verden strømmer til Arizona, for her kan de være sikre på at kunne øve deres ekstremsport på grund af de perfekte betingelser i området.


17.00 Jagten på den store bølge  
Australsk sportsprogram fra 2008.  (Storm Surfers)
De australske surfing-legender Ross Clarke-Jones og Tom Carroll har sat sig for at surfe på Australiens største bølger. Med hjælp fra meteorologen Ben Matson, som er ekspert i at lokalisere de største storme i havene omkring Australien, finder de frem til Australiens absolut største bølger ved revlen ‘Dangerous Banks’. Ross og Tom sætter liv og lemmer på spil og begiver sig ud i de voldsomme monsterbølger, som ingen før har dristet sig til at surfe på.


17.45 Virusimperiet: SARS  
Engelsk dokumentarprogram fra 2008.  (Virus Empire)
Vira er en af de største dræbere i verden, og i det 20. århundrede har virusinfektioner forårsaget flere dødsfald, end alle verdens krige tilsammen har. Virusimperiet afdækker, hvordan disse usynlige fjender spreder sig jorden rundt, og forklarer videnskaben bag dem.


18.40 Skyskrabere: Q1  
Engelsk dokumentarserie fra 2007  (Vertical City)
Hvordan ser storbyer egentlig ud fra 2 kilometers højde? Vertical City tager op i de højere luftlag og udforsker verdens højeste og mest opsigtvækkende skyskrabere og undersøger hvilken magt, politik og dristigt design, der ligger bag de overvældende bygninger. Surfer’s Paradise på Australiens østkyst har udviklet sig fra at være en lille landsby med fænomenale bølger til Australiens Miami og de rige og berømtes foretrukne feriedestination. Byens hastigt voksende skyline domineres af den ekstravagante skyskraber Q1 – men hvordan har denne massive skyskraber påvirket Surfer’s Paradise. Er Q1 kronen på værket i et af verdens mest eksklusive feriesteder – eller er det blot en tårnhøj pengemaskine, som på længere sigt vil ødelægge den afslappede stemning og det fællesskab, der gør guldkysten unik?


19.05 Den fantastiske planet (3:6) 
“Den store vandring”
Naturprogram fra BBC fra 2008.  (Nature’s Great Events)
Hvert år vandrer mere end en millioner gnuer og en kvart million zebraer og gazeller over Serengeti-sletten i Tanzania. Det er en naturens mest betagende begivenheder. Mange rovdyrs overlevelse er fuldstændig afhængige af denne årlige vandring. Her følger vi en flok løver. Da vi møder dem er der syv unger i flokken, og da gnuerne er vandret videre, har hunnerne svært ved at skaffe mad nok til det evigt sultne afkom. Deres kamp for føden bliver endnu sværere, da en steppebrand ødelægger det dække, de har så hårdt brug for under jagten på de få dyr, der stadig er til at finde. Det er til gengæld en fordel for geparderne, der bruger fart snarer end baghold. Som uger bliver til måneder bukker flere og flere af løveungerne under. For at føje spot til skade begynder Serengetis eneste aktive vulkan for første gang siden 1967 at spy aske og røg. Det ser sort ud, indtil de store dyreflokke vender tilbage, og der igen er føde nok til alle.


20.00 Forbrydelsen II (8:10) 
En thriller af Søren Sveistrup.


21.00 Manden med de gyldne ører (3:8)
Jakob har tilsyneladende fundet det næste store hit – Mohammed & Baked – som han mener kan blive det etniske svar på Nik & Jay. Drengenes karriere skal skydes i gang med en stort anlagt musikvideo fyldt med store biler og sexede bikinipiger. Planen falder imidlertid ikke i god jord hos Bakeds far, der er bekymret for de mange fristelser, der følger med en karriere som pop-musiker.


21.30 Framed  
Amerikansk action thriller fra 2002.
(Framed)


23.00 Ekspedition Guyana (3:3)   
Naturserie fra BBC fra 2008.  (Expedition Guyana)
Bjergbestigeren Steve når toppen af et taffelformet bjerg op ad en lodret bjergside. Her vokser masser af kødædende planter, for da jorden er regnet væk, må planterne fange insekter for at vokse. Imens kæmper George og Gordon for at nå Rewa-flodens udspring. Vandfaldene er ufremkommelige, så de må slæbe kanoer og udstyr gennem regnskoven i den smeltende middagshede. Deres anstrengelser bliver kronet med synet af en flok kæmpeoddere, en fem meter lang anaconda-slange, der er ved at fordøje et måltid, men ikke mindst synet af verdens største ørn, harpy ørnen, med en død abe i kløerne.


23.55 Skyskrabere  
 Se den øvrige del af TV-programmet på de andre sider


Brug navigeringen til højre her nedenfor til at bladre.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.