Forside Nyheder

Den danske elektronikbranche ser lyst på 2010


Allan Bugge ser lyst på elektronikbranchens 2010


Kurverne er knækket, og der er lys for enden af tunnelen mener BFE, da vi mødte formand og direktør i Las Vegas.


Det var en glad Allan Bugge, der bød velkommen på MGM Grand Hotel i Las Vegas, da recordere.dk kom forbi. Allan, der er formand for BFE (Brancheforeningen for forbruger elektronik), åbnede mødet ved at give ordet til Kurt Frausing, der er direktør for BFE. 


Det danske marked i 2009
Danskerne købte i 2009 elektronik for ca. 11 mia. kroner, og det er en fordobling af tallene fra 1999. Det er primært fladskærms TV, der har løftet omsætningen til så flotte tal, men samtidigt er fortjenesten på salg af forbruger elektronik faldet i samme periode. Prognosen for 2010 er en tilsvarende omsætning som 2009.Kim Frausing, direktør BFE


Forventninger til 2010.
Der står stadig omkring 3 mio. billedrørs TV i de danske hjem, som skal udskiftes, og man forventer stadig at det er fladskærmene der skal bære omsætningen. Salget af fladskærme er mest med indbyggede mpg4 T/C HD tunere. Salget af eksterne bokse er faldende, og folk vælger at købe TV med indbyggede mpg4 tunere..


Man forventer at der i 2010 vil være 2.6 mio fladskærme i de danske hjem, og at antallet stadig vil stige.


Der er ikke solgt mere end 50.000 blu-ray afspillere i Danmark i 2009, tallet er dog uden PS3. Og salget af Blu-ray er stigende. Man forventer også at især 3D vil skubbe til denne udvikling. Og at priserne på Blu-ray film vil stabilisere sig.


Så branchens mørkesyn er væk, og nu ser man frem til de bedre tider….

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.