Forside Produkter HiFi & Surround

Focal Electra 1038Be

 
Focals erfaringer fra højttaler serien Utopia, føres videre i de nye Elektra modeller her.


Focal Elektra serien har over årene opnået nærmest kult status rundt omkring i verden. I Stereophile sagde John Atkinson således om 1037Be: “The Focal Electra 1037 Be offers superb measured performance, but I keep returning to that in-room response, one of the best I have encountered. Wow!”


Med den nye 1038Be har Focal opnået endnu bedre resultater. På alle punkter er 1038Be opdateret og at betragte som en ny topmodel i Elektra serien.


 


Diskant


Erfaringerne med Beryllium enhederne fra Utopia serien, har resulteret i den helt nye diskant enhed. Der tale om en 1 ¼ tommes enhed, og det giver en bedre detaljering og overlap i det kritiske mellemtone område da delefrekvensen har kunnet lægges meget lavt ved 2200Hz, og da Focal har formået at lægge enhedens resonansfrekvens langt over det hørbare område, er også diskanten utrolig nuanceret og detaljeret på en måde som kun Focals legendariske berylliums diskanter er i stand til.


 


Mellemtone


Mellemtonen er en 6½ tomme, i form af en 3 generations W cone fra Focal. W-cone er en patenteret komposit sandwich membran, med både lethed og styrke. Den giver en god dynamik og detaljering i det vigtige mellemtone område.


 


Bas


Der er hele 3 enheder på hver 7 tommer til basgengivelsen, hvilket giver et membranareal svarende til mere end en 12 tommer enhed. Også disse 3 enheder er med W-cones. Dette er medvirkende til den dybe solide basgengivelse der går til 33 Hz +-3db (og -6db nås ved 26Hz).


Basrefleksporten er integreret i soklen, og sender kun lyden fremad, for at sikre at der altid er kontrol, selv ved relativt dårlige placeringer.


 


Delefilter


Focal har optimeret de tekniske parametre i 1038Be.


Delefilteret er lavet med førsteklasses komponenter, som er med til at sikre optimale faseforhold. Det er en medvirkende faktor til at man kan holde ud at lytte på højttalerne i lang tid, uden tendens til “lyttetræthed”.


Frekvensgangen er på 33Hz til 40KHz +-3db. Placeringen af delefrekvenserne (230Hz og 2200Hz) gør at der ingen deling finder sted i de områder hvor øret er mest kritisk. Impedansen er 4 ohm, med laveste impedans på 3,3 ohm hvilket gør at enhver seriøs forstærker kan trække den. Samtidig har 1038Be en høj følsomhed, på 93db, der gør at selv mindre rørforstærkere vil komme til deres ret i samspil med 1038Be.


 


Kabinet og finish


Kabinettet er lavet efter alle kunstens regler, massive afstivninger, kraftige kabinet sider med en tykkelse på op til 50mm, der ikke er parallelle, og en utrolig lækker finish. Selve højttalerens krop er lakeret i Slate Grey piano lak, som er en kraftig metalic lak. Sidepanelerne i træ er med intet mindre end 11 gange klar lak for at sikre den helt lækre silkebløde finish og samtidig et unikt spil i træfinishen.


I det hele taget betyder finish meget i en højttaler i denne prisklasse, og Focal tilbyder 1038Be i 3 eksklusive finisher; de 2 træfinisher Champagne og Basalt, og nu fås også Slate Grey finishen som standard finish. Det vil sige at hele kabinettet er lakeret i den unikke Slate Grey piano metal lak.


Slutteligt fås den på specialorder (med mindre tillæg) i Zebrano og Macassar, og ønsker man sit helt eget visuelle udtryk, kan man mod tillæg få lavet sine Focal 1038Be i lige den finish man måtte ønske.


 


Forhandlerens konklusion


Focal 1038Be er en stor højttaler, med en højde på 125 cm og en vægt på over 50 kilo.


Focal har med 1038Be lykkedes at lave en storebror til 1037Be der virkeligt trækker fra land. De klassiske Focal Elektra dyder er der således i store mængder.


Den unikke letflydende detaljerede og præcise diskantgengivelse fra de patenterede Beryllium diskanter, kontrollen, roen og dynamiken der går igennem hele mellemtone og bas området grundet de unikke W-cone enheder. Den samlede homogene gengivelse, gør 1038Be til en unik high end højttaler og en stor oplevelse i ethvert setup.


 


Pris


I Champagne, Basalt eller Slate Grey koster 1038Be kr. 34.295,- per stk. 


Der er mulighed for leasing, med henblik på køb i efter sidste betaling. En sådan aftale vil koste et par tusinde kroner per måned, plus en udbetaling.


HiFifreaks tager også gerne tager dine brugte højttalere i bytte.


 


Kilde: hififreaks.dk

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.