Forside Nyheder

DR skifter delvist til DVB undertekster


Men foreløbig er det kun de nye DR kanalaer i MUX2, der overgår til DVB subtitles.


 


MUX2 DVB undertekster fra 14. april


DR og DIGI-TV har i samarbejdet med branchen undersøgt og analyseret problemstillingen omkring implementeringen af de politisk besluttede DVB undertekster.


Branchens producenter og importører har nu testet de DVB-T modtagere, der allerede findes på markedet samt de kommende 2010 modeller, og resultatet er, at alle MPEG4 modeller på nær en enkelt eller to lever op til NorDig specifikationerne, og derfor som ønsket kan vise DVB undertekster og tekstning for hørehæmmede.


For at give mulighed for at få softwareopdateret også den/de MPEG4 DVB-T modtagere, der ikke umiddelbart kan håndtere de digitale undertekster, har DR besluttet at udskyde MUX2 overgangen fra indbrændte undertekster til DVB subtitles indtil onsdag den 14. april.


Efter denne dato vil DR HD, DR K og DR Ramasjang benytte DVB subtitles, hvorimod nyhedskanalen DR Update og Folketinget af praktiske årsager fortsat vil benytte indbrændte undertekster


 
MUX1 fortsætter med indbrændte undertekster


For MUX1 er situationen imidlertid en anden. De første MPEG2 modtagere kom på markedet helt tilbage i 2004, og mange af modellerne er siden udgået. Det er derfor vanskeligt at gennemføre en systematisk test af, hvorvidt alle disse ofte ældre modtagere kan håndtere de danske DVB subtitles anno 2010.


Ved at implementere DVB subtitles også i MUX1, vil det selvfølgelig hurtigt blive muligt at kortlægge omfanget af modtagere, der ikke fungerer, men de fleste producenter har for længst indstillet programmeringen af MPEG2 software og for de ældste modellers vedkommende vil de desuden ikke kunne opdateres via et OAD signal eller via USB/Internet, hvis det endelig skulle lykkes at fremtvinge en opdateret software.


DR har derfor besluttet, at MUX1 fortsat vil benytte indbrændte undertekster indtil overgangen til MPEG4 i 2012.


 


Kilde: Digi-TV

Annonce:
Forrige artikelMest læste artikler i februar
Næste artikelKort nyt om TV produktion
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.