Forside Produkter HiFi & Surround

Focal Electra 1028 Be2


1038 Be2 modellen har de sidste måneder opnået stor succes for Focal rundt omkring i verden, og nu kommer så ?lillebror? 1028 Be2.


1028 Be2 er dog stadig en stor højttaler, 111 cm høj og med en vægt på 33 kilo, og selvfølgelig i den helt uhørt lækre finish og lydkvalitet, der altid har været Focals kendetegn. Efter den succesfulde introduktion af Focals nye Utopia serie, har Focal ladet de nye indvundne erfaringer gå videre til Electra serien. 


Forhandleren skriver:


 


Diskant teknologi fra Utopia serien


Erfaringerne med Beryllium enhederne fra Utopia serien, har resulteret i den helt nye diskantenhed. Ganske usædvanligt er der tale om en 1 ¼ tommes enhed. Det giver en bedre detaljering og overlap i det kritiske mellemtoneområde da delefrekvensen har kunnet lægges meget lavt ved 2200 Hz, og da Focal har formået at lægge enhedens resonansfrekvens langt over det hørbare område, er også diskanten utrolig nuanceret og detaljeret på en måde som kun Focals legendariske berylliums diskanter er i stand til.


Mellemtonen er en 6½  tomme, i form af en 3 generations W cone fra Focal. W-cone er en patenteret komposit sandwich membran med exceptionel lethed og styrke. Dynamik, detaljering og letflydende gengivelse er kendeord der kendetegner den nye mellemtone.


Filteret er lavet med førsteklasses komponenter, og lavet for at sikre optimale faseforhold, da dette er en medvirkende faktor til at man kan holde ud at lytte på højttalerne i lang tid uden tendens til lyttetræthed.


Til basgengivelse er der tale om 2 enheder på hver 6½ tommer. Også disse 2 enheder er med W-cones. Dette er medvirkende til den dybe solide basgengivelse der går til 34 Hz +-3 dB (og -6 dB nås ved 28 Hz).


Basrefleksporten er integreret i soklen, og sender kun lyden fremad, for at sikre at der altid er kontrol, selv ved relativt dårlige placeringer. 


Derudover er der en powerflow port på bagsiden, som kan bruges til helt optimal justering af koblingen til rummet. Der medfølger derfor en speciel Foam Bung til justeringen.


 


Teknisk godt design


Focal har optimeret de tekniske parametre i 1028Be2. Frekvensgangen på 34 Hz til 40 KHz +-3 dB er imponerende. De optimale placeringer af delefrekvenserne (230 Hz og 2200 Hz) gør at der ingen deling finder sted i de områder hvor øret er mest kritisk. Impedansen er 8 ohm, med laveste impedans på 3,5 ohm hvilket gør at enhver seriøs forstærker kan trække den. Samtidig har 1028Be en høj følsomhed, på 91 dB, der gør at selv mindre rørforstærkere vil komme til deres ret i samspil med 1028Be. 


 


Valgfri finish


Kabinettet er lavet med massive afstivninger, kraftige kabinet sider med en tykkelse på op til 50 mm, der ikke er parallelle. Selve højttalerens krop er lakeret i Slate Grey piano lak, som er en kraftig metalic lak. Sidepanelerne i træ er med intet mindre end 11 gange klar lak for at sikre den helt lækre silkebløde finish og samtidig et unikt spil i træfinishen. 


Sidepanelerne kan vælges i 3 standardfinisher: enten Slate Grey som også selve kroppen er lakeret i, eller de 2 træfinisher Champagne og Basalt. 


Slutteligt fås den på  specialorder (med mindre tillæg) i Zebrano og Macassar.


Ønsker man sit helt eget visuelle udtryk, kan man mod tillæg få lavet sine Focal 1028Be i lige den finish man måtte ønske.


Focal har med 1028Be lykkedes at lave en storebror til den nu udgåede 1027Be der virkeligt trækker fra land. Den letflydende detaljerede og præcise diskantgengivelse fra de patenterede Beryllium diskanter, kontrollen, roen og dynamiken der går igennem hele mellemtone og bas området grundet de unikke W-cone enheder. Den samlede homogene gengivelse, gør 1028Be til en unik high end højttaler og en stor oplevelse i ethvert setup.


 


Pris


I Champagne, Basalt eller Slate Grey koster 1028Be kr. 23.195,- Stykket.


 


Kilde: hififreaks.dk

Annonce:
Forrige artikelPå besøg hos CSN Teknik
Næste artikelTest af digital modtagere samlet i Sverige
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.