Forside Nyheder

Sony har overhalet Panasonic


Panasonic har afgivet tronen, og Sony er nu japans største elektronikproducent.


I det indbyrdes størrelsesforhold imellem japanerne er der sket et skifte nu, i hvert fald målt på markedsværdi (market cap). Der er Sony nu for første gang den største elektronikproducent, en trone som Panasonic tidligere sad solidt på.


En af forklaringerne kan findes i Panasonics overtagelse af Sanyo, som endnu kun har været en økonomisk byrde for Panasonic. Det tager tid at føre firmaerne tættere sammen, før den økonomiske fordel kommer til syne.


Samtidig taber Panasonic penge på TV-produktionen for 2. år i træk, mens Sony i 4. kvartal 2009 gik i plus med såvel TV produktion som gaming. Det har fået analytikerne til at vurdere, at Sonys økonomi har været undervurderet på det seneste.


Forskellen er dog ikke stor. 3,11 trillioner yen er Sonys markedsværdi, mens Panasonics er 3,05 trillioner yen. Til sammenligning er Samsungs markedsværdi nu 9 trillioner yen.


 


Kilde: Nikkei

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.