Forside Nyheder

CANAL9 beholder superliga fodbold


Canal9 beholder retten til at sende fodboldkampe fra Superligaen live. Det har Konkurrencerådet afgjort på sit møde i dag.


Med afgørelsen er rettighederne til at vise Superliga-kampe fortsat fordelt på tre aktører. Ud over svenske TV4/CMore, som ejer Canal9, er det MTG-koncernen, der viser kampene på TV3+, og TV2 Sport, som er ejet af TV2 og MTG i fællesskab.


Afgørelsen vedrører Konkurrencerådets aftale med DBU/Divisionsforeningen i 2007. Her gav DBU/Divisionsforeningen en række tilsagn, som skulle sikre, at rettighederne til at vise kampene frem over ville komme i udbud.


I første udbudsrunde vandt Telenor medierettighederne til nogle af Superliga-kampene, men videresolgte dem sidste år til TV4/CMore. Salget fik MTG og TV2 Sport til at klage til Konkurrencestyrelsen, fordi de mener, at TV4/CMore skal opfylde de samme betingelser, som Telenor skulle opfylde, da det oprindelig fik tildelt rettighederne ved udbudsrunden.


Med dagens afgørelse fastslår Konkurrencerådet, at videreoverdragelsen ikke tilsidesætter hensigten med aftalen fra 2007. Konkurrencerådet konstaterer desuden, at overdragelsen i øvrigt ikke har skadet konkurrencen på området. Derfor er der ikke noget at udsætte på TV4/CMores overtagelse af rettighederne fra Telenor.


 


Kilde: Konkurrencestyrelsen

Annonce:
Forrige artikelDenons nye HDMI 1.4 receivere
Næste artikelFå repareret din PlayStation 3
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.