Forside Nyheder

Reducer vuvuzela horn på Panasonic TV


 


Nyere Panasonic TV har en funktion, der kan reducere generne fra Vuvuzela hornene.


Lad os indledningsvis sige, at der findes ingen mirakel kure mod larmen fra båthorn og vuvuzela horn, som generer seerne af kampene fra Fodbold VM i Sydafrika.


Men for ejere af et nyere Panasonic TV er der lidt hjælp at hente. Opskriften får du her.


Den summen man hører fra vuvuzela hornene har en frekvens på ca. 250 Hz. Så ved at dæmpe den frekvens fjernes en del af den generende baggrundsstøj. Det kan flere af de nye Panasonic TV gøre via den indbyggede equalizer.


Gå ind i menuen. Vælg menupunkt for lyd (Sound), og derefter equalizer. Det er en 8-bånds equalizer (billedet) med justering af frekvenserne 150 Hz, 250 Hz, 500 Hz, 1 KHz, 2 KHz, 4 Khz, 8 KHz og 12 KHz.


For at dæmpe lyden fra Vuvuzela hornene skrues 250 Hz helt i bund. Samtidig hæves 150 Hz og 1 KHz, for at kompensere ved at fremhæve de øvrige lyde. 500Hz kan der eksperimenteres med. Jo lavere, jo bedre aht. hornene, men jo dårligere kommentatorlyd. Så prøv dig frem.


Samsungs TV har en tilsvarende equalizer, se anden nyhed om det. Kender du andre TV end Panasonics og Samsungs, som også har en equalizer indbygget, så skriv en kommentar til artiklen her.


 


Video


Tjek videoen her fra recordere.dk, hvor teknikken demonstreres:  

Annonce:
Forrige artikelLG lancerer deres første 3D blu-ray
Næste artikelSverige tager DVB-T2 i brug til HD kanaler
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.