Forside Nyheder

DR møblerer om på DAB-kanalerne

 DAB bygger om


Hvis det kniber med at finde kanalerne på DAB-radioen de kommende dage, er der formentlig en god forklaring på det.


Én af dem er, at DR på torsdag den 30. september klokken 12.00 rykker rundt på kanalernes placering på det digitale sendenet. Og en anden er, at DR har været nødt til at lukke kanalerne DR Pop DK, DR Country og DR Politik, hvor der lørdag og søndag er blevet sendt DR Kulturweekend. Dermed har DR 14 forskellige DAB-tilbud i den kommende tid.


?Vi gør det bestemt ikke for at genere lytterne, men fordi det er politisk bestemt, at DR skal afgive halvdelen af pladsen på DAB-sendenettet til de kommercielle radioudbydere,? forklarer kanalchefen for P2, P3, P4 og DRs digitale radiokanaler, Ole Mølgaard i en pressemeddelelse fra DR.


 


Ni kanaler på længere sigt


DR blev i sin tid sat til at være lokomotiv for at få danskerne til at høre DAB. Helt konkret skal der lige nu skabes plads til Nova FM og Pop FM, der vandt udbuddet om de såkaldte FM5- og FM6-kanaler. På længere sigt vil DRs tilbud på DAB komme til at udgøre ni kanaler, og det vil i højere grad end nu være egentlige værtsbårne kanaler i stedet for mange, rene musikkanaler.


?Når vi torsdag møblerer rundt på kanalerne, vil det betyde, at en række lyttere skal genindstille ? også kaldet retune ? deres radio,? forklarer Ole Mølgaard.


Digitalt radio i Danmark bliver lige nu sendt ud via to såkaldte multiplex-kommunikationskanaler ? kaldet MUX1 og MUX2. I hver er der cirka plads til ni DAB-kanaler, og ændringerne skal ende op med, at DRs DAB-kanaler kan ligge i 1?eren, mens de kommercielle ligger i 2?eren.


 


Nyt countrymagasin


Som kompensation for lukningen af DR Country har kanalen P5 netop oprettet et værtsbårent program med countrymusik. ‘Country Club’ bliver sendt mandage klokken 20.03-21.00 med Leif Wivelsted som vært. Og transmissioner fra Folketinget kan langt de fleste nu se via Folketingskanalen på tv, ligesom de kan høre debatterne via Folketingets hjemmeside.


I løbet af 2011 vil der ske yderligere ændringer og tilpasninger af DRs tilbud på DAB?en. Men indtil videre er det kanalerne DR Oline, DR Boogieradio, DR Jazz, P1, P2, P3, P5, DR Ungabunga, DR Hit, DR Nyheder, DR Rock, DR Klassisk, DR Dansktop og P5000, som DR byder på, og udover på DAB for øvrigt også sender via dr.dk/netradio.


 


Kilde: DR

Annonce:
Forrige artikelBarbering i 3D
Næste artikelLG er nu #2 indenfor fladskærms TV
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.