Forside Nyheder

YouSee pressemeddelelse


YouSee indfører fri adgang til HDTV


Her følger den officielle pressemeddelselse fra YouSee om HDTV til alle.


Landets største kabel-tv selskab, YouSee, indfører fra den 1. december fri adgang til HDTV i selskabets tre brede tv-pakker. Det betyder, at de ca. 1,2 millioner kabel-tv-kunder kan se frem til foreløbig 10 tv-kanaler i HD-kvalitet uden merudgifter.


“Vi betragter HDTV som fremtidens standard på tv-markedet. Derfor har vi besluttet at gøre HDTV til et naturligt element i vores tre pakker. Målet er, at vi kan tilbyde samtlige 50 kanaler i Fuldpakken i HD-kvalitet om tre år,” siger adm. direktør Niels Breining, YouSee.


Beslutningen indebærer, at YouSee udvider pakkerne med HD-versioner af flest mulige af de eksisterende kanaler i de tre pakker og vel at mærke ukrypteret. Det sker i forlængelse af, at YouSee sidste år indførte ukodet adgang til digitalt kabel-tv. Indtil da var det nødvendigt at have et særligt abonnement med tilhørende kort for at se de digitale kanaler.


“Nu gør vi det samme med HDTV. Vi gør HD-kanalerne tilgængelige, så alle kan se dem, hvis de blot har et moderne fladskærms-tv eller en boks med indbygget HD-modtager. Jeg er overbevist om, at det vil føre til en markant vækst i forbruget af HDTV,” siger Niels Breining.


YouSee sendte de første tv-signaler i HD-kvalitet i forbindelse med VM i fodbold i sommeren 2006. Senere har YouSee lanceret foreløbig 17 HD-kanaler, hvoraf godt halvdelen er ‘spejlede’ udgaver af populære pakke-kanaler som f.eks. TV3+ HD fra Viasat og Kanal 5 HD fra SBS.


Omkring halvdelen af landets husstande har i dag mulighed for at se HDTV, men de fleste har indtil nu kun haft adgang til DR HD.


 


 


  
 
Fakta om fri adgang til HDTV hos YouSee
 
Den 1. december 2010 udvider YouSee Fuldpakken med ukrypterede HD-versioner af foreløbig ni af de eksisterende kanaler fra pakken. I forvejen indgår DR HD i Grundpakken, så Fuldpakke-kunderne i alt får adgang til ti HD-kanaler.
 
Følgende kanaler vil være tilgængelige i HD-kvalitet i YouSee’s tv-pakker:
 
Grundpakken (4 HD-kanaler):
DR HD, Kanal 5 HD, SVT1 HD, ZDF HD
 
Mellempakken (6 HD-kanaler):
TV3+ HD, 6?eren HD (sidstnævnte lanceres 1. januar 2011)
 
Fuldpakken (10 HD-kanaler):
Eurosport HD, Eurosport 2 HD, TV 2 Film HD, Nickelodeon HD (sidstnævnte lanceres 1. marts 2011)


 


Kilde: YouSee pressemeddelelse

Annonce:
Forrige artikelLIVE: YouSee pressemøde fredag (SLUT)
Næste artikelYouSee kanal pakker i 2011
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.