Forside Styling Layout: Uden komm.

Anmeldelse af SmartWi 2  Google translation into English  (or other languages)


 


SmartWi 2


SmartWi giver mulighed for at dele et TV abonnement ud på flere TV i husstanden. Vi kigger nærmere på systemet her.


I disse digitale tider, hvor analoge signaler forsvinder, og de gode kanaler kun findes på den boks man har ved TV?et i stuen, har diskussionen omkring ?ekstra kort? og prisen på disse været det store diskussionsemne på recordere.dk.


Ekstra kort har kostet alt fra samme pris som hoved kortet til gratis afhængig af udbyderen, men gennemsnitsprisen er stadig omkring 50 kr. om måneden pr. ekstra kort.


Det har skabt et marked for kortdelere / cardsplittere. Og der findes mange forskellige modeller på markedet, men ganske få som virker med det meste.


Recordere har testet SmartWi, der er udviklet af det danske firma SmartWi Danmark i Kruså.


 Annonce:
Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player 


Hvad er SmartWi.


SmartWi består af en central boks, og så et antal trådløse kort, der placeres i TV eller PVR bokse.


Man placerer sit originale kort i den centrale boks, og den udveksler så koderne med de forskellige enheder via trådløs net. De trådløse klienter virker som originale kort, og på den måde kan man se de kanaler man betaler for (f.eks Canal + eller TV1000) på alle de TV man har i boligen.


En ting der er vigtigt at nævne omkring SmartWi, er at SmartWi’s filosofi omkring deres produkt er, at de ikke ønsker at skabe et marked, hvor man ulovligt deler det signal man køber, og derfor skal kort og boks parres ved opstart, ligesom det kun virker inden for en meget begrænset rækkevidde (15 m.).


SmartWi kommer i en lækker lille æske, der indeholder centralboksen og to kort.


Master Box?en som den kaldes er en meget lille kasse (90 x 56 x 23 mm), hvor der kun lige er plads til originalkortet og indgang til en strømforsyning (USB stik), og den kan sagtens monteres bag et TV eller gemmes let væk i en reol.


 


Installation.


Det er fornuftigt lige at læse installationsvejledningen inden man starter, da originalkort og de trådløse kort skal ?parres?. Så de første minutter skal man holde tungen lige munden mens man først putter original kort i Master Box’en, og så inden for 15 sek. skifter mellem de forskellige trådløse kort man skal bruge.


Når det er gjort så er man klar til at sætte sit originale kort i centralboksen igen, og så smide sit trådløse kort i sit TV eller harddiskoptager.


Jeg er selv kunde på YouSee kabel-tv, og derfor har jeg YouSee?s Samsung PVR boks, og der kom første problem. SmartWi er p.t. ikke kompatibel med YouSee?s boks. Men SmartWi arbejder på problemet, og får det løst i en kommende firmware opdatering. Det samme gør sig i øvrigt gældende for Stofa Zaptor, som ifølge SmartWi?s eget support forum p.t. ikke er supporteret.


På TV siden, har jeg testet på Panasonic, Samsung, Sony & Philips, og der virkede SmartWi med det samme.


På Panasonic oplevede jeg noget ?signalstøj?, men et opkald til SmartWi fortalte mig, at visse TV havde dårligt afskærmede tunerenheder, og derfor havde SmartWi lavet et værktøj, hvor man kan sætte signalstyrke på deres trådløse kort, og på den måde fik jeg SmartWi til at virke perfekt på Panasonic VT20.


Man skal være opmærksom på, at SmarWi klientkort er længere end almindelige klientkort, fordi der er antenne. Så har du et TV med kortlæser i siden, så kan du risikere at SmartWi kortet stikker udover siden, og kan ses.


 


 
SmartWi virker lige nu ikke med Yousee’s bokse


 


Det er let og lige til.


Når man først har sat SmartWi op, så er det en af de løsninger, hvor det bare kører, og man tænker ikke mere over det.  Den eneste forskel, der er på at have et original kort eller et SmartWi kort i sit TV, er at man ved opstart oplever at der går 2-3 sek. før der er forbindelse mellem SmartWi og Master Box?en.


Man skal også være opmærksom på, at der max må være ca. 15. meter mellem Master Box og SmartWi kortene. Men det bør ikke være noget problem i normale boliger.


SmartWi bruger ikke det trådløse net i husstanden, men sin egen trådløse protokol.


Det er rigtigt smart, at klientkortene får strømmen fra kortlæserens strømforsyning, så man skal ikke have ekstra kabler op til TV eller harddiskoptager.


 


Hvad virker SmartWi løsningen med.


For de tekniske, så angiver SmartWi at de understøtter kodningsformerne Conax, Viaccess, Ird**o og SECA. Dvs. at de dækker den type TV kort som benyttes i Danmark.


Bemærk dog at afhængig af hvilken TV-udbyder du har, så kan der være restriktioner i abonnementet i forhold til at bruge en løsning som Smartwi. Der er såvidt vides intet ulovligt i SmartWi, da det blot er en teknisk løsning til at se de TV kanaler, som man allerede betaler for, på flere af husstandens TV.


Men der kan være abonnementsbetingelser som blokerer for brug af SmartWi. Så tjek med din leverandør af TV signalerne.


  


Software til Windows ikke perfekt


Der er lavet en Toolbox til Windows, som gør du let kan opdatere firmware, ligesom du kan ændre signalstyrke på antennen. Ligesom der er andre log værktøjer til kortene.


Desværre virker den software p.t. ikke særligt godt med Windows 7, og slet ikke med 64 bit versioner. Det var derfor nødvendigt for recordere.dk, at hente en virtuel Windows XP version, som gjorde vi kunne bruge softwaren.


Der bør SmartWi snart komme med en bedre løsning. 


 


 


Konklusion


Alternativet til SmartWi er at købe ekstra abonnements-kort hos sin TV udbyder. Udover at det øger de månedlige udgifter for at se TV, så kan der også være restriktioner på antallet. Er der mange TV og harddisk-optagere i husstanden, så kan TV udbyderens tilbud komme til kort.


Set i den sammenhæng kan SmartWi være en god løsning, som teknisk set virker rigtigt godt. Men et er teknik, noget andet er politik, og som nævnt kan der være betingelser hos din TV udbyder som ikke tillader brug af løsninger som SmartWi.


Man kan have op til 11 klientkort på en Master Box, og det bør vel dække de fleste husstandes behov.


Et startkit med Master Box og to klientkort koster 950 danske kroner, og skal man bruge ekstra kort så koster de 250 danske kroner per stk.


SmartWi virker for tiden ikke på kabel-tv boksene fra YouSee og Stofas. Men det virker på alle de TV vi har testet på, som var forskellige modeller fra Panasonic, Samsung, Sony og Philips.


 


Hvad kan vi lide:
+ Let at komme i gang med
+ Lækkert at kortene ikke skal bruge ekstern strøm
+ Super god support fra SmartWi
+ God pris


Hvad kan vi ikke lide:
– Dårlig Windows Software til opdatering og opsætning af SmartWi
– Manglende support for YouSee og Stofa bokse
– At det kan være svært som TV kunde at vide, hvad man må og ikke må i forhold til en løsning som SmartWi.


 


Spørgsmål


Deltag i debatten om SmartWi 2 her


 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.