Forside Nyheder

Første filmpremiere samtidig i biografen og on demand


Illustration: recordere.dk


 


For første gang får en ny film premiere i biografen og on demand på samme tid.


Det er den meget omtalte “I’m Still Here” med Hollywood-stjernen Joaquin Phoenix i hovedrollen som sig selv, som fra den 11. november kan ses i Husets Biograf i København samtidig med, at den kan lejes on demand hos YouSee og TDC.


Den nye premiereform skal vise, om der kan være fordele i at lade film i begrænset distribution få premiere on demand samtidig med, at de kan ses i biografen. De kan ofte kun ses i et lille antal biografer i de største byer, og det betyder, at publikum uden for storbyerne først får adgang til filmene, når de langt senere udkommer på DVD.


“Med den kombinerede premiere i biografen og on demand får vi reelt mulighed for at nå ud til publikum i hele landet fra dag ét. Det er i sig selv en fordel, men dertil kommer, at det også kan være med til at begrænse piratkopiering af filmen. Vi ved jo, at filmene ligger ulovligt tilgængeligt på nettet, kort efter de har haft biografpremiere”, siger Peter Sølvsten Thomsen, distributionschef hos Angel Films, der er filmens danske distributør.


En undersøgelse offentliggjort af YouSee har tidligere vist, at ca. 17 pct. af den voksne befolkning jævnligt downloader piratkopierede film, og at drivkraften netop er tilgængeligheden af nye film på nettet.


“Det er vigtigt for os at deltage i udviklingen af gode lovlige alternativer til pirat-download, og ikke mindst når det drejer sig om de nyeste film. Jeg tror, det her kan være vejen frem til glæde for både forbrugere og filmbranche,” siger produktudviklingsdirektør Anders Blauenfeldt, YouSee.


Så bliver det interessant at se om det koncept kan videreføres til de store premierefilm.


 


Kilde: YouSee pressemeddelelse

Annonce:
Forrige artikel11 HD kanaler bliver “frie” hos YouSee
Næste artikelSpilanmeldelse: Fallout: New Vegas
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.