Forside CES CES 2011

CES 2011: Ny entry level DAC fra Hegel


Ny DAC


Hent musik ud af computeren i højere kvalitet, via Hegels nye entry level USB DAC.


En DAC er en digital-analog-converter, en enhed der omsætter digital lyd til analog lyd. Der sidder DAC’s indbygget i en del af den forbrugerelektronik vi omgiver os med. I CD-afspilleren, i DVD-afspilleren, i computeren.


Og netop computeren kan ofte være en udfordring i forhold til at være en god lydafspiller. Der er både støj og jitter, som kan forstyrre signalerne og dermed lydoplevelsen.


Jitter er resultatet af at computeren sender det digitale audiosignal med en anden timing end lydkortet er konfigureret til at modtage. Dette bevirker, at lydkortet gengiver lyden forkert, plus der opstår lyde, som ikke skulle have været der.


  


24 bit / 96 kHz DAC


Hegel er en af de få producenter i verden med ekspertise inden for udvikling af digitale kredsløb af høj lydkvalitet. Det gør det muligt at angribe disse problemer med lyden fra en computer på et helt grundlæggende plan. Så behøver du ikke forsøge at behandle symptomerne med dyre komponenter, men kan i stedet angribe kilden til problemet.


En bonus for dem, der allerede har et dyrt lydsystem med digitale indgange, er at Hegels unikke jitter reduktion kredsløb også fungerer sammen med den digitale audio udgang. Med andre ord, kan du bruge den som en billig opgradering af et allerede fremragende anlæg.


HD2 har en USB-indgang, og er også drevet via USB-porten. Mens dette kun giver en 1,2 Volt udgang (lidt mindre end HD10), giver det mulighed for en ekstrem reduktion af jitter i forhold til konkurrenter i den prisklasse.HD2 vil klare sig bedre på jitter
end nogen såkaldte asynkrone DAC’s vi har set. Det giver dig en mere ren og naturlig lyd, med mere præcision og dynamik i bas-området.


HD2 har en ubalanceret (RCA) analog udgang. Den har også en SPDIF (RCA) digital udgang. Dette betyder, at du kan bruge den som en USB-til SPDIF konverter.


 


Lanceres på CES


Hegel HD2 lanceres i forbindelse med CES udstillingen i Las Vegas i begyndelsen af januar, hvor recordere.dk også vil være onsite for at rapportere om nyhederne.


Levering i januar. Pris kr. 2095,-


 


Kilde: RadioActiv

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.