Forside Nyheder

Highend Onkyo


 


Onkyo er mest kendt for sine surround receivere, men de laver også highend stereo. Her et nyt anlæg.


Nyere generationer af lydentusiaster kender helt sikkert Onkyo som producent af tidens surroundreceivere, men er måske ikke videre bekendt med det 60 år gamle firmas lange audiofile historie indenfor seriøs stereo.


Og det er nok netop det som man har tænkt sig at rette op på med lanceringen af et opsigtsvækkende stereosystem bestående af Onkyo P-3000R digital/analog forforstærker, M-5000R effektforstærker og C-7000R CD-afspiller.


 


Stilen er Retro, men teknikken er helt på forkant


Onkyo vender tilbage til rødderne med store, blanke knapper og “analoge” VU-metre der straks signalerer klassisk, old school hi-fi, men indmaden er absolut nutidig.


Alle tre dele I systemet benytter Onkyos specialudviklede DIDRC kredsløb (Dynamic Intermodulation Distortion Reduction Circuitry), som effektivt eliminerer støj I de følsomme høje frekvenser ved at sikre stor linearitet og minimal forvrængning. Med virkning hinsides 100 kHz, er den hørbare effekt en renere, mere afslappet og naturlig klang.


Fælles for alle tre apparater er også omhyggelig adskillelse og afskærmning af digitale og analoge kredsløb, massive ringkerne trafo’er, en helt ny printplade opbygning samt fysisk adskilte paneler for øget vibrationsdæmpning.


Det nye system integrerer analogt og digitalt.


 


P-3000R forforstærkerP-3000R Forforstærker med RIAA og DAC


 


Til forforstærkeren har Onkyo unægteligt taget det hele med:


RIAA-del til grammofon, analogindgange, AES/EBU balanceret digitalindgang, USB til PC-lyd og indbygget separat Burr-Brown 32-bit/192 kHz digital-analog konverter til hver kanal for optimal lydkvalitet. PLL (Phase Locked Loop) teknologi gør systemet immunt overfor jitter og dobbelte udgange gør bi-amping fristende nemt for den inkarnerede audiofil.


 P-3000R Forforstærker bagfra 


Onkyo M-5000R Stereo EffekttrinM-5000R kan brokobles til den dobbelte effekt, hvis behovet skulle opstå.


 


I M-5000 effekttrinet er fuldt symmetrisk opbygning en selvfølge, I denne klasse med en konservativ effektopgivelse på 150 Watt og ekstremt høj spidsstrømsformåen baseret på dobbelte ringkerne trafo’er, fire styk 27.000 mikroFarad kondensatorer, tre-trins inverteret Darlington kredsløb, nyudviklet Quad Push-Pull opbygning, minimalt feedback samt Onkyos eksklusive AWRAT (Advanced Wide Range Amplifier Technology).


M-5000R kan brokobles til den dobbelte effekt, hvis behovet skulle opstå.


 M-5000R bagfra.


 


 


C-7000R CD-AfspillerOnkyo C-7000RMåske mest bemærkelsesværdigt, så har Onkyo valgt at lancere en rendyrket CD-afspiller i en verden der domineres totalt af multi-format maskiner. Argumentet er at man kun kan optimere CD oplevelsen ved at droppe alle de kompromisser som er uundgåelige i en mulit-format spiller.


C-7000R kan bruges som integreret CD-afspiller (analogudgange) eller som CD transport med digitaludgang tilsluttet P-3000R for nærmest ikke-eksisterende jitter på 0,5ppm. Digitale og analoge sektioner holdes skarpt adskilte og anvender separate trafo’er.


Onkyo C-7000R er udstyret med støjfri mekanik, støbt aluminiums CD-skuffe og AES/EBU balanceret digitaludgang.


 Onkyo C-7000R bagfra
 


 


Priser


P-3000R : 13495 danske kroner
M-5000R : 19995 danske kroner
C-7000R : 11995 danske kroner


 


Kilde: matrixmedia.dk

Annonce:
Forrige artikelBoxer TV til computeren
Næste artikelNu får iPad konkurrence!
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.