Forside Nyheder

Monster blu-ray server fra Kaleidescape


Markedets første egentlige blu-ray server løsning er klar. Karusellen rummer 100 blu-ray film, og der kan streames film rundt i hjemmet.


Så er det lykkedes Kaleidescape at komme i hus med en blu-ray film server løsning. Firmaet har haft DVD servere i flere år, men havde vanskeligt ved at finde en brugbar model til blu-ray pga. rettigheder mv.


Men nu er det lykkedes. Den første 100 disk blu-ray film løsning er klar. I praksis er det sket ved at udbygge Kaleidescapes systemløsninger med en blu-ray karussel.


Blu-ray karussellen gemmer filmene, og herfra kan serveren rippe og lagre filmene internt, for hurtig adgang til streaming på husets netværk. Kaleidescape har dog måtte indføre visse begrænsninger, for ikke at komme på kant med rettighedshaverne.


En af begrænsningerne er at filmene kun kan afspilles igennem deres egne server+afspillere. Man skal altså købe både blu-ray karusel, server og afspillere. En anden begrænsning er at filmene kun er tilgængelig til streaming fra harddisk sålænge den fysiske blu-ray skive sidder i.


Serveren har adgang til Kaleidescapes enorme arkiv over covers og film biografier. 145.000 film gemmer de informationer om i dag, og antallet af titler vokser som nye film udgives.


Så mangler vi bare at få produkterne til europa. Indtil videre fås de kun i USA og Canada, hvor blu-ray disk karrusellen koster ca. kr. 8.500,- (omregnet). Men den fungerer ikke uden et Kaleidescape system, hvor en server og en afspiller starter med en systempris på 72.000 kroner og opefter.


Så den store pengepung skal frem med et system som dette.


 


 
Kilde: Kaleidescape

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.