Forside Indhold og distribution Spil features

Spilanmeldelse: Assassins Creed Brotherhood 

Spilanmeldelse: Assassins Creed Brotherhood
Skrevet af Kristian Jakobsen, nerfed.dk


Sammen med Assassin Creed serien har jeg gennemgået en forvandling. Kæmpe forventninger til det første spil blev afløst at stor skuffelse, da spillet  viste sig ensformigt og uden nerve. Modvilligt modtog jeg noget tid efter Assassins Creed 2 til anmeldelse og før jeg havde set mig om, var julen 2009 ændret til snigmord, historiefortælling og action på første klasse. Assassins Creed 2 havde i den grad vendt skuden og vist, at Ubisoft tog de mange huk for det første spil alvorligt. De skabte med andre ord et sublimt spilkoncept ? og følger det nu til dørs med Assassins Creed Brotherhood


En direkte fortsættelse af Assassins Creed 2


I Brotherhood bygges der videre på historien om helten Ezio Auditore, som vi lærte så godt at kende sidst. Spillet starter præcis samme sted som 2´eren slutter og føles som var det andet afsnit i en uafsluttet historie. Har du spillet det forrige spil vil du derfor føle dig helt på hjemmebane. Der forklares lidt om forhistorien til nye spillere, men jeg kan anbefale, at du gennemfører Assassins Creed 2 først, dels da spillet er fremragende, men også da historien giver så meget mere bund og mening.


Kort efter opstarten drager Ezio til sin fødeby, der funkler og glimter takket være de forbedringer du lavede i Assassins 2.  Ezio nyder livet og sejrens sødme efter Borgia-familiens fald fra tronen. Det siger naturligvis sig selv, at dette ikke varer ved, hvorfor Ezio tvinges til at drage til Rom.Ezio indtager Rom


Til jer der har spillet Assassins 2, ja så har I garanteret drømt om at kunne spille i den fantastiske hovedstad, som vi sidt kun fik et glimt af.  Spillet tager jer denne gang til både  Monteriggioni, Napoli og Spanien, mens Rom er hovedstenen i spillet. Rom er egentlig at betegne som din hjemby og stedet, hvor historien udspringer. Du kan opgradere Roms butikker, æstetiske udseende mv, ligesom sidemissionerne foregår i Rom.


Det er fortsat Desmond Miles der er ?bagmanden? til Ezio, men hvor jeg ikke synes der blev gjort tilstrækkeligt ud af dette element i de tidligere spil, er der denne gang lagt lidt flere kræfter i passager, hvor du styrer Desmond. En superfed detalje er, at du med Desmond, får lov at besøge de områder du spiller som Ezio, vel at mærke i vores tid. Det er fedt at gense bydelene, nu udsat for vor tids skiltning, transportmidler  og butiksindretning. Hele historien omkring Desmond fortsætter ligeledes fra 2´eren og sender altså endnu engang Desmond, Lucy og de andre på flugt fra vor tids tempelriddere.Yihaaa, hi ho silver


Selve gameplayet minder meget om det vi kender, det er dog afpudset så det fungerer endnu bedre. At kravle, klatre, springe og snigmyrde er fortsat besnærende og hamrende skægt. Selve kampsystemet er fintunet så du nu også kan kæmpe fra hesteryg. Derudover kan du endelig ride ind i byerne, hvilket både virker realistisk, men rart når lange afstande skal dækkes.


Rom byder endvidere på et sindigt tunnelsystem, der hurtigt sender dig fra A til B. Tunnelsystemet skal undervejs åbnes med de penge du tjener og det fungerer glimrende.  Du tjener penge ved at gennemføre missioner, stjæle fra forbipasserende eller ved at finde de mange pengekister, fordelt rundt omkring i spillet. Endvidere tjenes penge på de opgraderede bydele, præcis som i 2´eren.


I broderskabets navn


Som titlen antyder hander Assasins Creed Brotherhood om mere og andet end dig selv. Da Ezio efterhånden er ved at være en garvet og dygtig snigmorder, får du mulighed for at skabe din egen gruppe af assasins. Undervejs kan du således rekruttere allierede, sende dem på missioner og på den måde opbygge deres evner som snigmordere. Og mon du får brug for deres hjælp senere i spillet? Vi siger ingenting.


 


Velkommen til multiplayer


Til at krydre en helt igennem genial singleplayerdel, er der i Brotherhood tilføjet et onlineelement. Således kan du denne gang snigmyrde online. Dette var ikke noget jeg så specielt frem til, men jeg må indrømme at det fungerer overraskende godt.


Du finder i alt 4 onlinemodes. Wanted, Manhunt, Alliance og Advanced Wanted er ret forskellige og kræver, at du angriber spillet med varierede taktikker. Du kan både spille ranked eller privat mod vennerne, det sidste er især morsomt!


I Wanted gælder det ret simpelt om at dræbe eller blive dræbt. Du får et mål, ligesom andre får dig som mål. Du kan på skærmen følge i hvilket område dit mål befinder sige, ligesom du kan se, hvor mange der er efter dig. Går det rigtig godt for dig kan du ende med at have op til fire spillere efter dig og så gælder det altså om at være ?laks ved havelågen?.


I Manhunt spiller i sammen som hold og dette er faktisk en rigtig sjov spilmode. Som den jagende skal du bruge tid på at observere områderne og de mange personer der går rundt på markeder og lignende. Som den jagtede skal du derimod forsøge at gøre dig anonym, gemme dig i mængderne osv.


Til sidst har vi Alliance og Advanced Wanted. I Alliance spiller man spiller sammen to og to, mens advanced Wanted blot er en udvidet version af Wanted.


Konklusion


Assassins Creed Brotherhood fremstår for mig som et afsindig gennemført og flot produkt. Jeg må overrasket konstatere, at Ubisoft faktisk har formået at forbedre spillet på adskillige punkter, hvilket er noget af en bedrift, når man tænker på, hvor godt Assassins 2 er. Det nye element, hvorpå du kan få din egen brigade af snigmordere er rigtig godt, grafikken er fænomenal for et ´åben verden spil´ og historien er virkelig godt fortalt. Derudover har vi denne gang fået multiplayer, der tilbyder en hidtil uset måde at spille online på og det fungerer herligt. Der er ingen tvivl i mit sind, Assassin Creed Brotherhood er en kraftig kandidat til årets spil, køb det før din nabo!


Plus: skab dine egne snigmordere, Rom er en vidunderlig spilby, spændende historie, adskillige spiltimer, onlinedel


Minus: Jeg har faktisk ingen kritikpunkter.


Karakter: 100 % ? ekstraordinaire!


Udgiver: Ubisoft


Ude nu til Xbox 360 og PlayStation 3


Testet på PS3

Annonce:
Forrige artikelNy musikserver fra Olive
Næste artikelNew Article
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.