Forside Nyheder

Teleselskaberne er skeptiske over for Windows Phone


Mobilerne med Microsofts nye styresystem Windows Phone burde egentlig være kommet i butikkerne nu, men det er de bare ikke.


Teleselskaberne har tror nemlig ikke på, at de kan sælge dem.


Problemet er, at Windows Phone endnu ikke taler dansk, hverken i menuen eller ved skrivning af mails eller SMS’er – samtidig er der ikke adgang til applikationsbutikken eller til at købe musik og spil fra Danmark. Og så er mobilerne for dyre.


“Vi er i bund og grund ikke meget for at tage telefonerne ind, så længe de ikke er danske,” siger indkøbschef ved Telenor, Morten Høgh til Mobilsiden.dk og fortsætter:


“De fungerer egentlig rigtig godt, men er bare meget begrænsede, i og med smartphone-markedet i dag er meget koncentreret omkring applikationer.”


Derfor har kun et enkelt af de store teleselskaber, nemlig 3, en Windows Phone på hylderne.


Hos Telia og Telenor er der en enkel model på vej begge steder, dog kun som bestillingsvare hos Telenor, mens TDC slet ikke har tænkt sig at tage Windows Phone ind, med mindre efterspørgslen stiger væsentligt. Kunderne efterspørger nemlig heller ikke mobilerne.


”Vi hører ikke fra butikkerne, at der er nogen efterspørgsel. Og de plejer nu ellers nok at fortælle os, hvis der er noget, de synes de mangler på hylderne,” slutter Morten Høgh fra Telenor.


 


Hvor er Windows Phone 7-mobilerne?


For knap et år siden, under Mobile World Congress 2010 i februar, præsenterede Microsoft deres nye mobil-styresystem, Windows Phone 7.


I oktober var både LG, Samsung og HTC klar med mobiler med det nye styresystem til det danske marked.


Så nu skulle man tro, at de nye mobiler er at finde på hylderne hos de danske teleselskaber landet over. Det er bare ikke tilfældet.


Teleselskaberne stiller sig nemlig nærmest samstemmigt skeptiske over for styresystemet, og mere end tøver med at tage mobilerne ind i sortimentet.


Det er der flere grunde til.


 


Taler ikke dansk


Selvom Microsoft i samarbejde med producenterne i oktober lancerede Windows Phone-modeller til det danske marked, var styresystemet som sådan ikke dansk.


Menuen findes ikke på dansk, der findes ikke dansk ordbog til SMS- og mail-skrivning og SMS-tastaturet indeholder ikke de danske karakterer æ, ø og å.


Samtidig er der for danske kunder ikke adgang til applikationsbutikken Marketplace, til musik-universet Zune, eller spil-universet Xbox Live. Selvom man via et smuthul alligevel kan få adgang til nogle af tjenesterne.


Windows Phone er altså på flere måder stadig mangelfuld, og det er da også det operatørerne fremhæver som den primære grund til deres forbehold over for OS’et.


 


TDC: Ingen Windows Phone 7-mobiler


Hos TDC har man valgt slet ikke at have nogen Windows Phones på hylderne, og har heller ikke umiddelbart nogen planer om at ville have det.


“Kunderne efterspørger det simpelthen ikke. Terminalerne er engelsksprogede og adgangen til Markedplace er mangelfuld,” siger Morten Steen Jensen, indkøbschef hos TDC.


Men egentlig synes han det er ærgerligt, for styresystemet og mobilerne fejler ingenting.


“Det er bestemt et interessant styresystem, der bare lige mangler det sidste. Brugeroplevelsen er rigtig god, og mobilerne er lækre og brugervenlige. Tidligere var Windows Mobile-oplevelsen meget lig den vi kender fra Windows på computeren, kringlet og uoverskuelig, men med Windows Phone er det blevet dynamisk og lækkert,” siger han til Mobilsiden.dk.


 


Telia: Tager en enkelt ind


I øjeblikket er der ingen Windows Phone-mobiler på hylderne hos Telia, men det bliver der snart lavet om på.


Telia kommer nemlig til at tage HTC Trophy ind, indenfor få uger. Og den bliver højst sandsynligt den eneste Windows Phone 7 i Telias sortiment.


“Lige nu er der ikke bevæggrund for at tage flere ind. Men det kommer selvfølgelig an på, om salget tager til,” fortæller Michael Bech, salgschef hos Telia, til Mobilsiden.dk.


Han mener også, at modellerne er for dyre.


“Prisen på Windows Phone-modellerne er høj, mens efterspørgslen er lav,” siger han.


 


Telenor: En enkelt til bestilling


Teleselskabet Telenor har i øjeblikket ingen af Windows Phone-telefonerne i sortiment, men de kommer til at tage LG Optimus 7 ind, fortæller Morten Høgh, indkøbschef hos Telenor.


“Vi er i bund og grund ikke meget for at tage telefonerne ind, så længe de ikke er danske.”


Samtidig er der noget efterspørgsel og derfor kommer vi til at tage LGs model ind,” siger han til Mobilsiden.dk.


Det bliver dog ikke i det faste sortiment, men som en bestillingsvare, som butikkerne kan vælge at tage hjem. Telenor-butikkerne kan bestille LGs Windows Phone hjem omkring 1. maj.


Ligesom hos de andre teleselskaber er man hos Telenor faktisk meget imponerede over Windows Phone-mobilerne.


De fungerer egentlig rigtig godt, men er bare meget begrænsede, i og med smartphone-markedet i dag er meget konsentreret omkring applikationer,” siger han.


 


3 har Samsungs Windows Phone på hylderne


Teleselskabet 3 har som de eneste aktuelt en Windows Phone på hylderne – Samsungs Omnia 7.


Og 3 er generelt mere positiv stemt over for Windows Phone. Kommunikationschef Knud Løkke Rasmussen fortæller da også, at salget af Windows Phone-mobilen går “fint”.


“Salget går helt okay. Ikke godt, men heller ikke dårligt,” siger han til Mobilsiden.dk.


Knud Løkke Rasmussen er som sådan enig i de andre teleselskabers kritik af systemet, men mener også der er en grund til, at lige præcis 3 kan sælge den.


“Man kan jo sagtens få adgang til Marketplace, hvis man er lidt smart. Vores kunder er lidt yngre, end de store selskabers. Windows Phone er ikke for nogen, der skal ud og have deres første smartphone. Jeg siger ikke vores kunder er kvikkere, men de er nok hurtigere til at cracke den slags,” mener han og uddyber, at 3s kunder ofte er firstmovers, og med på de nye trends.


Han oplyser i øvrigt, at 3 i den nærmeste fremtid kommer til at sætte prisen på Samsung-mobilen ned, så den kommer i niveau med HTC Desire.


Det er en god telefon, som vi gerne vil ha, at der er endnu flere der får glæde af,” slutter han.


 


Kilde: mobilsiden.dk

Annonce:
Forrige artikelAndroid skal på rumfart
Næste artikelApple vil erstatte kreditkortet med iPhone og iPad
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.