Forside Nyheder

TV 2 Regionerne får egne HD kanaler


Ny medieaftale giver de regionale TV-stationer hver en HD kanal.


Den sidste del af det nye medieforlig er faldet på plads, og det giver TV 2 Regionerne hver en 24-timers HD kanal til deres lokal område.


Siden det analoge sluk 30/10 2009 har TV 2’s regionalstationer haft ekstra sendetid på en fælles kanal i det digitale sendenet. En kanal der deles med Tegnsprogstolkning og lokal-tv.


Men fra 1. januar 2012 får regionerne deres egen HD kanal i det digitale sendenet, tilgængelig 24 timer i døgnet. Eller “næsten HD-kvalitet” som det hedder i udmeldingen fra Kulturministeriet, hvilket formentlig dækker over at en del indhold på kanalen i det første stykke tid kun kan fyldes af opskaleret SD. Regionerne laver ikke andet end udsendelser i SD i dag, og hele arkivet er derfor også SD.


TV 2/Bornholms direktør, Jan Jørgensen, modtager nyheden fra Kulturministeriet med glæde.


“Med fredagens afgørelse kan vi nu komme videre, og glæde os over, at vi fra 2012 i princippet kan tilbyde bornholmerne at sende i døgndrift, hvis det er påkrævet. Det kan for eksempel være under valg til Folketing og kommune. Eller måske udsendelser i forbindelse med helt specielle hændelser, som det ekstreme julevejr vi oplevede i december”, fortæller Jan Jørgensen på tv2borgholm.dk. 


Det 1-times slot som regionalstationerne har på den fælles kanal kl. 20-21 vil fra januar i stedet blive anvendt til genudsendelser af de Tegnsprogstolkede udsendelser.


DR1 får også mulighed for at sende i HD fra 2012 (link).


 

Annonce:
Forrige artikelCANAL+ TV-Guide til iOS enheder
Næste artikelDR1 i HD fra 2012
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.