Forside Nyheder

Hold dig fra 4G-telefoner i udlandet


Det kan være fristende at købe en 4G-telefon med hjem fra det store udland, da der endnu ikke findes 4G-mobiler på det danske marked. Men det er en rigtig dårlig idé. De virker nemlig ikke i Danmark.


Samsung Galaxy S 4G og HTC Evo 4G er blot et par eksempler på mobiler, der uden for landets grænser markedsføres som “4G”-mobiler.


Men en 4G-mobil er ikke bare en 4G-mobil, da der er stor forskel på, hvad teleselskaberne verden over, betegner som 4G.


I Danmark kører vi på standarden LTE – og det er altså det, som de danske teleselskaber benævner som “4G”. Derfor skal man dybt ned i specifikationerne på telefonerne, for at finde ud af, om de virker på det danske LTE 4G net.


 


Se efter 2600 MHz


“Hvis man køber en telefon i udlandet, skal den understøtte LTE 2600 MHz. Gør den det, supporterer den det vi i Danmark kalder 4G,” fortæller kommunikations-medarbejder Rasmus Avnskjold fra TDC.


Status i Danmark her ved udgangen af januar 2011 er, at Telia har åbnet enkelte mobilmaster i få udvalgte byer, der kører LTE 4G. De øvrige selskaber Telenor, 3 og TDC har endnu ikke givet kunderne mulighed for at købe sig adgang til LTE 4G-nettet.


Nogle af de mobiler, der uden for landets grænser sælges som “4G”-telefoner, vil kunne anvendes på det danske 3G-net.


 


Ingen LTE-mobiler endnu


At finde en mobiltelefon som kan udnytte LTE 4G i Danmark er en umulig opgave. Det er endnu ikke lykkedes redaktionen at finde nogle mobiler, der understøtter LTE 2600 MHz. Og det med god grund; de findes nemlig ikke.


“Ifølge vores oplysninger er der endnu ikke LTE 4G-mobiler til salg. Men vi ved fra mobilproducenterne, som vi er i tæt dialog med, at de er i hård konkurrence med hinanden om at komme først. Det er nemlig meget attraktivt for en producent, at kunne sige, at netop DE er først,” siger Rasmus Avnskjold.


Når der i løbet af året begynder at dukke LTE 4G-mobiler op, så mener TDC, at producentene nok skal melde det meget kraftigt ud.


 


Kilde: mobilsiden.dk

Annonce:
Forrige artikelHolografiske medarbejdere i lufthavnen
Næste artikelAudio Analogue tunere med USB DAC
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.