Forside Nyheder

Rapport fra ISE Amsterdam 2011 – Dag 1


 HiFi entusiasten Morten Witzel fra Earthquake Sound skriver fra ISE.


Følg hans beretninger i tekst og billeder, fra udstillingen der kalder sig:
Europas Nr. 1 udstilling for professionel AV og system integration.


 


Se også: Dag 2


Så er det blevet tid til ISE i Amsterdam igen. Igen i år er Earthquake Europe sammen med vores amerikanske export manager, Abraham Sahyoun klar med stand i Hal 5.


Messen i år er bestemt ikke blevet mindre, og jeg kan allerede på førstedagen genkende mange fra sidste år, langt de fleste af de store mærker er her og fokus er, næppe overraskende for nogen,  på 3D fjernsyn.


Idag får I billeder fra Hal 1-5. Der er 12 haller i alt, nogen store andre små men det svarer ca til en tredjedel af udstillingen. Så der skulle være nok at tage af til de kommende 2 dage.


Efter at have været besøgende og deltager på messer de sidste 10 år, er jeg nok gået hen og blevet svær at imponere, så der er ikke det helt store på førstedagen som har fanget min interesse for noget helt særligt. En enkelt har skuffet mig lidt må jeg desværre indrømme. NEC havde sidste år en særdeles imponerende 82” touchscreen med, den var jeg meget glad for. I år har de igen en touchscreen med men den er ikke lige så hurtig i reaktionerne når man arbejder med den, det kunne de havde gjort bedre.


Jeg er virkelig imponeret over de håndværkere der er på messen, vi ankom søndag og begynde opstilling, her var der en gruppe håndværkere igang med BenQ’s stand, og der var da en overdel på, men det så ikke ud som om at de kunne nå at blive klar på blot 1½ døgn. Men ak, standen var 100% kampklar da vi ankom i morges. Det kan ikke være småpenge der er i budgetterne.


Nyhederne fra EarthquakeSound i år er iQuake i 3 nye farver; Rød, grå og pink. Hertil en mindre effektforstærker end Cinenova Grande, blot kaldet Cinenova7 og vi kan se på førstedagen at det har været besværet værd, for interessen for de nye produkter er stor. Det er altid rart med et skulderklap.


Vores nabo til den ene side er Burmester, jeg kan ikke umiddelbart se nogen nyheder hos dem, men deres produkter er som altid smukke at se på.


BenQ satser igen stort på interaktiv projektering. Det er primært henvendt til kontorbrug, men de forsøger sig med at markedsføre det til hjemmebiografen også, jeg er ikke helt sikker på at deres projektorer er gode nok til feinschmekkerne, men det skal nok komme.


Focal glæder os med lidt god musik fra tid til anden, de er ”desværre” for gode til at respektere naboerne, så de holder sig til 30-40 sekunders musik. De har naturligvis taget en lille højttaler med som blikfang, den behøver næppe nogen introduktion.


Et nyt brand for mig, men ikke i branchen er Christie. De gør sig i fladskærme og lidt projektorer. De har en ret cool væg med små skærme placeret diagonalt. Det kan give en anderledes form for liv i stuen eller på kontoret. Man kan bruge dem til familiealbummet, interaktiv bogreol eller hvad med et akvarium.


Panasonic har deres lille fladskærme med, som de selv påstår er verdens største plasma skærm. En ganske imponerende størrelse skærm, men jeg ville nok vælge en Panasonic projektor i stedet.


Til cafe og restaurant ejerne har de taget et par interaktive borde med, ideen er rigtig god. Men udførelsen er desværre stadig på begynderstadiet. Man kan ikke trykke på hele bordfladen men skal bruge en mousepad som vi kender fra bærbare computere. Det gør oplevelsen en anelse besværlig men der er potentiale for et godt produkt.


Canon imponerede mig med deres Xeed projektor og det stor kuppelformede lærred. Det er ikke en opstilling til hjemmebiografen, men jeg forestiller mig at kundegruppen er stormagasiner der vil bruge den som information eller til reklamer. Det var en anelse underligt og forvirrende at se på, men genial ide.


Lang har igen i år deres meget, meget (undskyld udtrykket) lange storskærm med. Det er en imponerende væg at se på, og i modsætning til mange andre storskærme så er kvaliteten faktisk særdeles fornuftig.  


Jeg nåede også at hilse på de danske folk bag MKSound. Det er rart at se de er med på messe i Europa også. Nu skal vi bare have MKSound til at have fat i markedet igen, som brandet havde under Miller & Kreisel navnet.


Hos JBL savnede jeg nogle af de større effektforstærkere, men tilgengæld fik jeg hilst på JBL’s K2 S9900 som jo er en fremragende højttaler. Udseendet kan man så diskutere.


Kef havde igen i år taget deres Muon højttaler med som blikfang. Selvom den nu har et par år på bagen er det stadig en højttaler folk stopper op og beundrer.


I de første 5 haller har jeg ikke set et eneste 3D tv der imponerede, måske er teknologien bare ikke til det endnu eller måske gemmer de sig i en af de resterende 7 haller.
 


Se også: Dag 2


 


 

Annonce:
Forrige artikelRygte: Google lancerer sin musiktjeneste i aften
Næste artikelSony laver “hemmelig dør” i næste firmware til PS3
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.