Forside Nyheder

Verdens dyreste tv-serie på DR (HD)


Foto: HBO / DR


 


Denne tv-serie fra Spielberg og Tom Hanks har kostet næsten det samme som Avatar.


Steven Spielberg har altid været fascineret af 2. verdenskrig, og sammen med Tom Hanks fostrede han i 2001 en mastodont af en tv-serie om den amerikanske krigsindsats i Europa. Nemlig den ti timer lange ’Kammerater i krig’, der i dag har status som en moderne klassiker.


Nu har Spielberg og Hanks skabt en mindst lige så ambitiøs efterfølger til serien. Den har fået titlen ’The Pacific’.


Ligesom ’Kammerater i krig’ bygger ’The Pacific’ på virkelige begivenheder. Men hvor den første serie handlede om krigen mod Hitlers tropper i Europa, er fokus nu flyttet til Stillehavet, hvor hovedfjenden var Japan, og hvor krigshandlingerne var endnu mere brutale end i den europæiske krig.


Serien starter, da USA træder ind i krigen umiddelbart efter japanernes angreb på Pearl Harbor i december 1941. Otte måneder senere bliver de amerikanske marinesoldater landsat på den japansk besatte stillehavsø Guadalcanal. Og snart bryder helvede løs.


’The Pacific’ modtog hele otte Emmy-priser, deriblandt prisen for bedste miniserie. Serien er produceret af Tom Hanks, Steven Spielberg og Gary Goetzman.


 Foto: HBO / DR


 


Gigantisk budget


Da ’Kammerater i krig’ fik premiere i 2001, var serien med et produktionsbudget på 120 millioner dollar den dyreste dramaserie nogensinde. Den rekord slår ’The Pacific’ med flere længder.


Optagelserne varede næsten et år, og seriens budget var på hele 217 millioner dollar – et gigantisk beløb for en tv-produktion. Til sammenligning menes James Camerons 3-d-udstyrsstykke ’Avatar’ at have kostet 237 millioner dollar.


Serien The Pacific kan opleves på DR HD (og DR1) over ti søndage fra den 20. februar kl. 21:50.


 


Kilde: DR

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.