Forside Nyheder

Bybusser kan forstyrre dit tv


De store gule bybusser i bl.a. hovedstadsområdet er ikke altid gode venner med de moderne fladskærms-tv.


YouSee har fået en række henvendelser fra kunder, som undrer sig over sammenhængen mellem bustrafik og tv-kvalitet, og forklarer her hvad problemerne skyldes.


På mange af de travleste linjer er busserne udstyret med digitalt radioudstyr, som kan skabe kortvarigt flimmer eller sort skærm på boligens tv, hvis man anvender forældede eller dårligt skærmede antennekabler og -stik. 


“Forklaringen er, at busserne anvender de samme frekvenser til at sende oplysninger til buscentralen, som vi bruger til tv-signaler i kabel-nettet. Og hvis kabler eller stik i hjemmet ikke er godt nok skærmet, smutter signalerne fra en forbikørende bus ind og blander sig med tv-signalerne. Så reagerer de moderne digtale tv-apparater med at vise sort skærm et kort øjeblik,” siger Mads Arnbjørn Rasmussen, der er direktør for drift og anlæg hos YouSee.


Hvis man oplever støj på skærmen og har mistanke om, at det skyldes indstråling fra busserne, råder Mads Arnbjørn Rasmussen til, at man kaster et kritisk blik på husets eller lejlighedens antennekabler og stik. Mange har valgt at opsætte ekstra stik i f.eks. køkken eller børneværelse, og ofte skyldes problemerne, at stik og kabler ikke er af god nok kvalitet.


“Indstråling i kabel-tv-net er et velkendt problem” siger Mads Arnbjørn Rasmussen, og mener at der er et stort behov for at hjælpe og vejlede forbrugerne, når det gælder antennekabler og stik.


Den besked er hermed givet videre.


 


Kilde: YouSee pressemeddelelse

Annonce:
Forrige artikeliPod dræber på vej i graven
Næste artikelSparshop.dk lukker
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.