Forside Nyheder

Kommentar: Et kig på Panasonic VT30 serien


Panasonic VT30 i 50″


 


Panasonic VT30 kommentar


En ny reference? Personlig kommentar fra Hother om Panasonic VT30, som flere recordere.dk brugere fik set for første gang forleden dag.


Jeg havde fornøjelsen af, at deltage i recordere.dk´s fælles arrangement. Arrangementet blev afholdt sammen med Panasonic Center Rødovre, og Panasonic Nordic den 23. marts.


Når jeg tænker lidt over arrangementet, dets baggrund og “Sponsorer”, så er jeg faktisk ret imponeret over, at det overhovedet kunne gennemføres. Panasonics 2011 modeller er jo ikke kommet på hylderne nogen steder – og alligevel, så har jeg fået mulig for – i Rødovre – at se på de kommende modeller – og alle enheder hjemtaget til anledningen fra udlandet.


Min indgangsvinkel til besøget hos Panasonic Center Rødovre, var min nysgerrighed omkring VT30 serien. Jeg har allerede et 50VT20 hængende på min væg, og det panel har jeg faktisk været ganske tilfreds med, og det har jeg både været til visning af 2D og 3D.


 Panasonic VT30 i 65″


 


Det der for mig er det spændende er jo, om Panasonics VT30 serie når Pioneers G9 niveau i billedkvalitet, eller måske endda et højere niveau. Lad det være sagt med det samme, en fremvisning af plasmapaneler som ved dette Panasonic arrangement giver desværre ikke svaret på billedkvaliteten.


Og når jeg ikke kan bedømme den endelige billedkvalitet skyldes det jo belysningen, øvrige omgivelser, og endelig panelets billedindstillinger.


Hvad jeg med lidt held kan sige er, at 2D billedkvaliteten ikke står tilbage fra den nuværende model VT20, tvært i mod. Og når jeg kan sige det nogenlunde sikkert, så skyldes det, at jeg er i besiddelse af noget af det Panasonic demo-materiale som blev vist på VT30.


Og det er et materiale som jeg gentagne gange har set på mit eget VT20 panel. Jeg vil sætte pelsen lidt på spil ved at sige, at visse mindre billedfejl som jeg har observeret fra tid til anden på mit VT20, ikke umiddelbart kunne ses på VT30.


Når talen går på sortniveau, så var det helt umuligt at danne sig et indgående indblik af dette område. Det umulige for mig ligger i, at det materiale som jeg så, ikke viste hvad jeg kalder “Deep Black”. Det jeg så af sortniveauer så absolut – belysningen taget i betragtning, ganske fornuftigt ud.


Også overgange i grå nuancer virkede ganske fornuftigt. Og igen, belysningen taget i betragtning, så observerede jeg faktisk ikke billedfejl af betydning.


 


 


 


Omkring 3D så var min oplevelse, at der måske fyres lidt mere “Lysudslip” af i de nye modeller. Og den oplevelse begrunder jeg i afspilning af demo-materialet “Legenden om vogterne: Uglerne fra Ga´hoole”, som jeg har set gentagne gange i 3D. Billedet virkede en smule mere klart og veldefineret, end jeg tidligere har set. Ingen “Crosstalk” blev observeret.


Desværre var det ikke muligt at lytte til enhedens højtaler præstationer, som ved VT20 mildt sagt er ganske elendige. Jeg har et lille håb om en lyd forbedring på VT30 serien, da enhederne er forsynet med en “særskilt” subwoofer – vi får se, eller rettere lytte.


Det var desværre heller ikke muligt for mig at lege med opsætning, dertil var interessen fra andre besøgende for stor. Det man kan sige er jo, at VT30 kommer med en del nye internetbaserede funktioner, som nok skal blive værdsat af “Facebook” generationen. I det hele taget kan jeg godt blive lidt imponeret af alle de ekstra funktioner som et moderne TV leveres med.


Jeg håber bare ikke, at integrationen af alle de nye funktioner medvirker til, at udviklingen af det for mig væsentlige – billedet – nedprioriteres. 


  


VT30 serien kommer med en nydesignet fjernbetjening. Betjeningen virker mere eksklusiv end tidligere, og overfladen på de forskellige betjeningsknapper virker lidt mere lækker. Heldigvis har Panasonic bibeholdt de store betjeningsknapper for de funktioner der benyttes mest.


Når nu vi alligevel er inde på designet, så mener jeg at Panasonic TX-P50VT30 er noget af det mest elegante der er lanceret som en fladskærm. Forpanelets glasfront, sammen med de øvrige designdetaljer gør, at enheden virker let, moderne og alligevel tidløst, og dermed væsentligt mere præsentabelt end sine forgængere.


Summa-sumarum 50VT30 panelet vil så hurtigt som det er mig muligt være at finde på væggen i mit hjem.


 


Du læste Hothers personlige kommentar, til det det nye Panasonic VT30.


Se flere billeder fra recordere.dk aftenen her


Debat i forummet:  her!


 

Annonce:
Forrige artikelMere end hver femte dansker surfer på toilettet
Næste artikelAnmeldelse af Apple iPad 2
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.