Forside Nyheder

So Ein Ding gik over stregen


So Ein Ding værten Nikolaj Sonne. Her på arbejde i Parken til FCK-Chelsea i 3D – samme dag, som det nu redigerede tv-program, blev sendt første gang.


 


DR har valgt at redigere i programmet So Ein Ding, efter at det har været sendt. Seerne må ikke gense hvordan Nikolaj Sonne kiggede DR net-tv fra udlandet.


Det er faldet DR for brystet, at deres eget program om gadgets og anden elektronik, So Ein Ding, viste seerne hvordan man kunne se DR net-TV fra udlandet.


Derfor har de nu redigeret i programmet sendt første gang tirsdag d. 22. februar, så det omstridte indslag ikke længere er med.


Pga. rettigheder er det ikke muligt at se tv-indslag fra dr.dk i udlandet. Teknisk set er der lagt en spærring ind, så det kun er er computere på nettet i Danmark (med en dansk IP adresse) der kan se med.


Men i So Ein Ding viste Nikolaj Sonne, hvordan han selv på en enkel måde kunne se DRs net-TV fra USA. Altså let kunne omgå denne spærring.


Den sekvens er nu fjernet, både fra den version af tirsdagens So Ein Ding der ligger på nettet, og fra eventuelle senere genudsendelser på TV.


DR forklarer overfor ComOn, at beslutningen om at redigere i So Ein Ding programmet skyldes et muligt brud på Ophavsretsloven, da det kan være ulovligt at bryde tekniske foranstaltninger for at se eksempelvis et TV program.


Klippet som DR mener seerne ikke længere må se, er senere dukket op på YouTube her!


 

Annonce:
Forrige artikelRecordere.dk tester Motorola Xoom MZ600 tablet-computer
Næste artikelImportstop for PlayStation 3 i Europa
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.