Forside Nyheder

Vores gadgets er i fare pga. jordskælvet, men køb fortsat japansk.


 


Naturkatastrofen i Japan medfører sandsynligvis både dyrere elektronik og tomme hylder. Det kan gå ud over iPad 2 og andre populære produkter. Men stop ikke med at købe japansk.


Jordskælv, tsunamier og atomulykker. Uheldene vælter ind over Japan. Japanske fabrikker er beskadiget, infrastruktur er ødelagt. Og selv uskadte fabrikker kan ikke operere lige nu pga. strømmanglel.


En lukning af elektronik produktionen i Japan i blot et par uger vil medføre prisstigninger, samt risiko for at vi løber tør for forskellige elektroniske nøgleprodukter på verdensmarkedet.


De japanske elektronik producenter står bag en ikke uvæsentlig del af de komponenter som bruges i vores IT- og elektronik produkter. Det er elektroniske chips, som RAM og flashhukommelse, og komponenter der bruges i LCD displays.


Det kan bare være enkelt-komponenter som mangler, men som gør at produkterne ikke kan bygges færdige selvom de samles på fabrikker andre steder i verden. Det kan være lasere til blu-ray afspillere, eller harddiske og displays til elektronikken.


Men de har brug for dig, og dine penge. Så stop ikke op, og lad være med at købe deres produkter af den grund.


 


Status lige nu 


Panasonic kan ikke komme ind på fabrikken for digital kameraer i Fukushima. Det samme gælder en fabrik for lasere til optiske drev i Sendai.


Renesas Electronics, der laver indmad til de elektroniske chips, har lukket halvdelen af deres produktion ned.


Hitachi har lukket 6 fabrikker incl. deres primære fabrik i Hitachi. Nogle fabrikker er beskadiet, andre mangler strøm.


Kobe Steel, der laver aluminium komponenter til japanske harddiske har lukket fabrikken i Kobe ned pga. strømmangel.


Canon har lukket 3 fabrikker og 5 af gruppens afdelinger. Fabrikken i Fukushima der laver printere er både uden strøm, og tilkørselsvejene er blokeret.’


Sony har lukket produktionen på 6 fabrikker som følge af ødelæggelser. Det berører bl.a. produktionen af Lithium-Ion batterier og lasere til optiske drev, samt medier som CD, DVD, blu-ray og magnetbånd.. 


Toshiba har lukket en chip fabrik i Iwate Prefecture, der står for 40% af verdens NAND flash hukommelse. Selvom fabrikken ikke ser ud til at have taget skade, ved Toshiba ikke hvornår produktionen kan genoptages.


Der sidder Toshiba flash chips i iPad 2, og mange af de øvrige hotte gadgets vi havde ventet på hylderne snart.


 


Køb fortsat japansk


Stop ikke med at købe japanske produkter. De har brug for den samhandel, så strømmen af penge til landet ikke bremses.


Så havde du tænkt på at investere i det nye Sony TV, eller den lækre Toyota, så fortsæt endelig indkøbet. Så hjælper du alle de overlevende, til hurtigere at få landet på fode igen.


 

Annonce:
Forrige artikelDen første weekend med iPad 2
Næste artikelNu også B&O lyd i BMW
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.