Forside Tests

Anmeldelse: Smartphone til en tusse


 


Mobilsiden.dk har testet Samsung Galaxy Mini


Er du på udkig efter en mobil til omkring tusind kroner, er Android telefonen Samsung Galaxy Mini et bud.


Samsung Galaxy Mini er en smartphone i den absolutte laveste klasse. Til en pris på lige omkring 1000 kroner ved salgsstart finder man næppe mange andre smartphones, der kan konkurrere på prisen.


For pengene får man en touch-mobil med Googles styresystem version 2.2 Froyo, en 600 MHz processor og et 3 megapixel kamera.


Til gengæld går man også på kompromis med en masse ting. Skærmen er ikke for pæn, den reagerer ikke hver gang, lyden under opkald er ikke for god, og så videre, og så videre.


 


Lille i slaget


Vores test-eksemplar af Samsung Galaxy Mini er i en lettere hæslig metallic gul/grøn, men den findes også i stålgrå og hvid.


Mobilen bliver kaldt Mini, og er også en lille én af slagsen – dog ikke så lille som Sony Ericssons mini’er.


Designet er gedigent, med opladerstik og jack-stik til høretelefoner i toppen, volume-knap på venstre side, og sluk/hold-knap på højre side, hvor også micro-SD-kortet skal i, hvis du har sådan ét. Præcis som det bør være.


Der er gjort noget ud af de små detaljer, som mønstret i bagcoveret, rammen og udskæring i hjem-knappen. Det er bestemt mere, end man kan forvente af en mobil i denne klasse.


Samsung Galaxy Mini vejer lige omkring 100 gram, og dermed en særdeles let mobil at rende rundt med.


  


Lunken opkalds-funktion


Opkalds-funktionen i Samsung Galaxy Mini er ikke for god. Lyden er hul og rungende.


Der er smart-dial, som gør det muligt at stave sig frem til en kontakts navn på T9-tastaturet – hvilket er utrolig smart og tidssparende. Så point for det.


Til gengæld er der andre steder i mobilen, hvor den ikke er så gennemtænkt. Under et opkald vil skærmen gå i sort, for at spare strøm. Men hvor andre mobiler har indbygget en føler, så den kan mærke, når den bliver taget ned fra øret for at afslutte opkaldet, bliver Samsung Galaxy Mini ved med at have sort skærm. Man skal altså først trykke på én af de fysiske taster, for igen få den røde “Afslut opkald” mulighed frem på touch-skærmen. Meget bøvlet, og har for eksempel resulteret i, at jeg uforvarende har lagt telefonsvare-beskeder, fordi jeg ikke kunne nå at afslutte.


Der følger ingen høretelefoner/håndfritsæt med i salgsæsken, hvilket ellers efterhånden er standard. Til gengæld har vi her at gøre med en telefon, der er SÅ billig, at det selvfølgelig er logisk, at der er sparet på blandt andet tilbehør.


 


SMS som i gamle dage


SMS er en anden basic funktion, der ikke er for god i Samsung Galaxy Mini. Skærmen på omkring 3 tommer er for lille, til at man kan bruge det fulde QWERTY -tastatur, uden hele tiden at ramme forkert. Man kan også vælge at bruge Swype, men det fungerer heller ikke for godt.


Den bedste løsning er T9-tastaturet, som skruer tiden tilbage til før der fandtes smartphones.


  


Del dine billeder


Samsung Galaxy Mini har et 3 megapixel kamera. Og det er ærlig talt ikke noget at råbe hurra for.


Den har dog funktionen geo-tagging, hvor du får koblet et GPS-placering på dit billede.


Du kan også dele et billede direkte fra galleriet til for eksempel Facebook eller Twitter.


 


På nettet


På Samsung Galaxy Mini kan man selvfølgelig også gå på nettet. Den lille skærm på omkring 3 tommer gør, at man ikke decideret sidder og surfer på nettet med mobilen. Samtidig er skærmen ikke god nok til at man gider sidde og se eller læse for meget på skærmen. Men skal man lige tjekke noget hurtigt, er den udemærket.


Den er ikke for hurtig på nettet, så man skal væbne sig med en smule tålmodighed. Til gengæld kan du zoome ud og ind på siderne med to fingre – kaldet pinch-to-zoom.


  


Masser af applikationer


Fordelen ved en smartphone er i høj grad alle de applikationer, der findes og kan hentes gratis eller mod et mindre beløb.


Fordi Samsung Galaxy Mini er en Android-mobil er der adgang til Android Marked , hvor en lang række programmer og spil kan findes.


Her finder du alt muligt, lige fra træningsprogrammer og opskrifte-applikationer, til Facebook og mobilbank.


Blandt andet kan det nævnes, at det populære spil Angry Birds virker på Samsung Galaxy Mini – hvilket det for eksempel ikke gør på HTC Wildfire.


 


Konklusion


Samsung Galaxy Mini er som sagt en særdeles billig smartphone. Allerede kort efter salgsstart er Mini’en nede i en pris på omkring 1.000 kroner – billigere fåes det altså ikke.


Men det er også tydeligt, at man får, hvad man betaler for. Efter Android-styresystemet fra Google har vundet frem, kan man måske lade sig narre til at tro, at Android er Android, og har man set én, har man set dem alle.


Men sandheden er, at der måske i virkeligheden er blevet længere fra toppen af mobiler, og ned til bunden. Der er en verden til forskel fra Samsung Galaxy S og til Samsung Galaxy Mini.


Smartphones som Samsung Galaxy Mini dækker samme behov, som de helt enkle mobiler gjorde førhen. Og dem er der også et marked for. Man skal bare være indstillet på, at man får hvad man betaler for.


Men står du og mangler en ekstra mobil, en mobil til et barn i familien eller lignende, hvor prisen er altafgørende, kan Samsung Galaxy Mini være et okay bud.


Men ud fra vores karakterskala kan Samsung Galaxy Mini kun hive sig op på to ud af seks stjerner.


 


For og imod


+ Kompakt design
+ Meget billig
+ Adgang til masser af apps – og Angry Birds virker


– Dårlig lyd ved opkald
– SMS-funktionen halter
– Ingen headset  


Anmeldt af: mobilsiden.dk

Annonce:
Forrige artikelFå 7.1 lyd i øret
Næste artikelDen hvide iPhone 4 kommer i dag
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.