Forside Nyheder

En tablet kan ikke erstatte den bærbare pc


 


Kan en tablet helt erstatte den bærbare pc?


En dansk journalist satte sig for at arbejde en uge uden computer, kun med en tablet. Hør her hvordan det forsøg spændte af.


Der er godt gang i salget af tablet computere. Apple iPad solgte 15 mio. enheder sidste år, og i år ventes det samlede salg af tablets at nå 50 millioner eller mere. Det er noget mere end salget af laptop computere.


Skal producenter af notebooks så sadle om, og skifte produktionen til tablets.


Nej, vent med det, lyder svaret i det nye nummer af Android Magasinet, der nu er på gaden.


 


Tablets som computere


På papiret kan tablets bruges til stort set alle de samme ting, som en lille bærbar computer kan. Hvis man bare  kan finde den rette App – program – til formålet.


Men fungerer det også i praksis? Det satte Android Magasinet sig for at prøve. I en uge skulle en digital-storforbruger fra Android Magasinet leve uden den bærbare computer, og i stedet for lade en tablet overtage hans digitale liv.


Men det eksperiment faldt mildest talt ikke ud til tablet-computerens fordel. Journalisten skriver blandt andet:


”Der er gået to dage af eksperimentet. Jeg er hjemme og forstår ikke, hvorfor det værker i nakken. Så slår det mig. Når jeg sidder med en tablet, sidder jeg i en stilling, der minder Klokkeren fra Notre Dame.”


Journalisten fortsætter: ”Var alt gået efter planerne, skulle denne sætning begynde med ‘Efter en uges test, der resulterede i denne artikel …’ Men i stedet må jeg erkende, at jeg gav op allerede efter tre dage og skrev den sidste halvdel af denne tekst på min bærbare computer. Det er et resultat, der gør mig lidt trist. Jeg ville virkelig gerne have, at dette eksperiment skulle fungere”.


 


Tablets erstatter mere en smartphone


Steen Jørgensen, chefredaktør på Android Magasinet, har selv skiftet mobilen ud med en tablet, men det er den bærbare arbejdet foregår på:


”Jeg elsker at sidde med min tablet på YouTube og se film, lytte til musik, læse nyheder på nettet, spille spil og tjekke og besvare e-mail. Personligt bruger jeg min tablet meget mere end min smartphone. Men som fuldblods erstatning for den bærbare pc? Ikke endnu.


Tablets ser jeg nærmere som et supplement, et rimelig transportabelt apparat, der tilfredsstiller ens grundlæggende multimedie- og informationsmæssige behov. Så til alle, der har smidt notebooken ud til fordel for en tablet, siger jeg bare: Held og lykke, tag et par smertestillende, og bestil tid hos kiropraktoren”.


 


Kilde: Mediaprovider

Annonce:
Forrige artikelPanasonic forlænger Avatar 3D eksklusiv
Næste artikelBærbar Blu-ray-afspiller fra Philips
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.