Forside Nyheder

Sony: Hackere har måske stjålet kreditkort information


Sony hackere har måske stjålet kreditkort information


Den indtrængen på Playstation Network vi skrev om i sidste uge, er måske værre end først antaget.


Sony udsendte i aftes en personlig meddelelse  til flere brugere af Playstation Network, hvor de advarede imod at den ”forstyrrelse” de har haft over påsken måske er meget mere alvorlig end først antaget.


Debatterne har været mange omkring at det blot var en protestaktion imod Sonys retsag imod en ”jailbreaker” af Sony platformen, men nu lader det til at der virkeligt var tale om et avanceret hacker angreb, der har stjålet personfølsomme oplysninger.


Ikke alene skulle email, navn og adresse være stjålet, men Sony kan på nuværende tidspunkt ikke garantere, at personlige kreditkort oplysninger fra de mange brugere der har betalt på PSN ikke er stjålet også.


”Hvis du har opgivet kreditkort oplysninger til Playstation Network eller Qriocity, må vi oplyse om at dit kreditkortnummer og udløbsdato kan være stjålet” fortæller Sony.


Et eksternt sikkerhedsfirma er hyret af Sony for at efterforske indtrængen.


Det her er ikke gode nyheder for Sony, der i forvejen kæmper med brugerprotester omkring fjernelsen af Linux kompabilitet og følgerne efter det voldsomme jordskælv i sidste måned.


Deltag i debatten i forummet


 


 


Dette skriver Sony UK skriver til PSN brugerneThe latest information on the PlayStation Network service outage.


Thank you for your patience while we work to resolve the current outage of PlayStation Network & Qriocity services. The following email has been sent to all PSN registrants; please read the help and support FAQ for more information.


Valued PlayStation Network/Qriocity Customer:


We have discovered that between April 17 and April 19, 2011, certain PlayStation Network and Qriocity service user account information was compromised in connection with an illegal and unauthorized intrusion into our network. In response to this intrusion, we have:


1) Temporarily turned off PlayStation Network and Qriocity services;


2) Engaged an outside, recognized security firm to conduct a full and complete investigation into what happened; and


3) Quickly taken steps to enhance security and strengthen our network infrastructure by re-building our system to provide you with greater protection of your personal information.


We greatly appreciate your patience, understanding and goodwill as we do whatever it takes to resolve these issues as quickly and efficiently as practicable.


Although we are still investigating the details of this incident, we believe that an unauthorized person has obtained the following information that you provided:


name, address (city, state/province, zip or postal code), country, email address, birthdate, PlayStation Network/Qriocity passwords and login and handle/PSN online ID.


It is also possible that your profile data, including purchase history and billing address (city, state, zip), and your PlayStation Network/Qriocity password security answers may have been obtained.


If you have authorized a sub-account for your dependent, the same data with respect to your dependent may have been obtained. While there is no evidence that credit card data was taken at this time, we cannot rule out the possibility. If you have provided your credit card data through PlayStation Network or Qriocity, to be on the safe side we are advising that your credit card number (excluding security code) and expiration date may also have been obtained.


For your security, we encourage you to be especially aware of email, telephone, and postal mail scams that ask for personal or sensitive information. Sony will not contact you in any way, including by email, asking for your credit card number, social security, tax identification or similar number or other personally identifiable information.


If you are asked for this information, you can be confident Sony is not the entity asking. When the PlayStation Network and Qriocity services are fully restored, we strongly recommend that you log on and change your password. Additionally, if you use your PlayStation Network or Qriocity user name or password for other unrelated services or accounts, we strongly recommend that you change them, as well.


To protect against possible identity theft or other financial loss, we encourage you to remain vigilant to review your account statements and to monitor your credit or similar types of reports.


We thank you for your patience as we complete our investigation of this incident, and we regret any inconvenience. Our teams are working around the clock on this, and services will be restored as soon as possible. Sony takes information protection very seriously and will continue to work to ensure that additional measures are taken to protect personally identifiable information. Providing quality and secure entertainment services to our customers is our utmost priority. Please contact us at uk.playstation.com/psnoutage should you have any additional questions.


Sincerely,
Sony Network Entertainment and Sony Computer Entertainment Teams

 


 

Annonce:
Forrige artikelDen hvide iPhone 4 kommer i dag
Næste artikelTest: Sådan virker AirPlay på Sonos
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.