Forside Indhold og distribution Spil nyheder

Spilanmeldelse: Crysis 2


Overordnet set har vi at gøre med et Fps hvor du, under navnet Prophet, er kommet i besiddelse af prototypen på en helt særlig nanosuit. Din karakter er dog uvæsentlig for historien, da alt drejer sig om nanosuiten og dens uanede funktioner. Mere om dem senere.


Crysis 2 foregår i nær fremtid, jorden er angrebet af aliens, der har lagt New York i ruiner og i øvrigt truer menneskehedens fremtididige eksistens. Militærets isenkram står magtesløse, hvorfor det tilsyneladende er op til dig og din nanodragt at redde jorden.


Fra start er det dog ikke aliens du skal bekymre dig om, men derimod militæret, som vil gøre alt for at fratvinge dig dragten, ja hellere død end levende fristes man til at sige.


Super AI
At kalde Crysis 2 for ‘den intelligente mands FPS’ vil ikke være helt forkert. Vælger du at gå i kamp med en “her kommer jeg stil” (hvem sagde call of duty?) og benytter du ikke nanodragtens muligheder, vil Crysis 2 hurtigt føles temmelig svært og ret ensformigt. Fjenderne du er oppe imod, i hvert fald militæret, er nemlig forsynet med en glimrende AI. Spotter de dig, råbes kommandoer til hinanden, de omgrupperer, forsøger at flankere dig, tilkalder tungt artilleri om nødvendigt og meget andet.Du er derfor nødt til at benytte din dragt, der fra starten giver dig flere taktiske muligheder. Du kan for en periode forstærke dragtens forsvar mod kugler, eller du kan cloake, dvs gøre dig usynlig. Disse funktioner tager dog energi fra dragten, hvorfor du tvinges til at tænke taktisk. Et eksempel: En fjende går patrulje med front mod mig. Gemt bag et hegn går jeg i usynlighedsmode og venter det sekund det tager at blive helt usynlig. Herefter sniger jeg mig over vejen til en tlf-boks. Her kan jeg oplade min dragt, hvilket tager et par sekunder, hvorefter jeg overvejer mit næste move. Jeg kan bryde ud i vilde primalskrig, dræbe fjenden med bly, men også risikere at han når at tilkalde forstærkning. Eller jeg kan snige mig usynligt ind på ham og prikke ham lidt i siden med min medbragte rambokniv. Jeg kunne selvfølgelig også bare dampe videre og lade tossen stå uvidende tilbage.


Det er disse små elementer af overvejelse, der gør Crysis 2 til andet og mere end bare et nyt sci-fi shooter. Ja du kan vælge at gennemføre som en anden Chuck Norris, eller du kan i bedste Solid Snake stil, snige dig fra start til slut. Men i virkeligheden ender vi nok et sted midt imellem.  Uanset hvad du vælger, så udfordres du fra start til slut.Alien DNA, ja tak
Efter at have brugt tid på bekæmpelse af militæret, træder den virkelige trussel i form af aliens for alvor i karakter. Du skal fortsat kæmpe mod de “gamle” fjender, men altså også tage stilling til den anden og mere dyriske stil, som Aliensne kører. Mødet med de udefrakommende giver dig mulighed for at drage endnu mere nytte af din dragt da alien DNA kan mikses med dragtens nanopartikler. Dette betyder, at dragten kan forbedres på en række punkter, hvorefter det så op til dig at sammensætte den bedste dragt efter spillestil, ønske og behov.


Pc-versionen er sublim grafisk
Crysis 2 er på gaden til pc, PS3 samt Xbox 360. Spillet ser utrolig lækkert ud på alle platforme, men har du adgang til en toptunet computer er Crysis 2 intet mindre end fænomenalt smukt. Der sker utrolig meget på skærmen og den synderskudte storby ligger billedskøn hen med murbrokker, rygende bygninger, glasfacader og meget andet. Man kan ikke undgå at blive imponeret over, hvordan det et lykkedes Crytek at kæle for selv de mindste detaljer.


Langt spil plus onlinedel
I modsætning til mange andre skydespil får du både noget for pengene off- og online. Singleplayerdelen tager omkring 12 timer at gennemføre, hvilket jeg synes er helt passende. Derefter kan du kaste dig ombord i en flot og anderledes onlinedel, der i høj grad fokuserer på nanodragtens mange muligheder.Konklusion
Crysis 2 er ikke en revolution indenfor skydespil, men det skiller sig ud da hovedpersonen, hvis man kan sige sådan, er nanodragtens muligheder. Er du mest til at skyde, gå i cover, genlade og så skyde noget mere, anbefaler jeg, at du kigger på enten Call Of duty eller Bulletstorm som hver især er geniale på deres felt. Crysis 2 er sin egen og appellerer til alle, der kan lide sci-fi og ikke mindst anderledes udfordringer end normalt. Endelig skal jeg huske at oplyse, at Crysis 2 er i 3D og at jeg har ladet mig fortælle at oplevelsen med 3D brillerne på snuden, skulle være den hidtil bedste. Jeg har desværre ikke mulighed for at teste dette.


Plus: grafikken, nanodragtens mange muligheder, flere taktiske aspekter end normalt


Minus: kan være svært, hvis man buser for meget frem


Karakter: 90%


Udgiver: EA
Ude nu til Pc, Ps3 samt Xbox 360
Testet på ps3

Annonce:
Forrige artikel8 fede spil til iPad 2
Næste artikelApple fans: Her er iBoy
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.