Forside Indhold og distribution Musik

Test: Sådan virker AirPlay på Sonos


Sonos-anlægget dukker op som en enhed i listen over AirPlay-enheder.

 

Annonce:

Airplay på Sonos

Har du Sonos i hjemmet, så kan du nu udvide det prisvindende musikanlæg med Apples AirPlay-funktionalitet. Men det kommer altså til at koste dig.

Sonos laver måske verdens bedste musiksystem til dem, der allerede har omfavnet den digitale revolution og vil have mulighed for at lytte til musik, netradio og indholdstjenester i flere eller alle rum i huset.

Nu tilføjer det amerikanske firma ny funktionalitet til Sonos-enhederne ved at understøtte Apples AirPlay-teknologi, der muliggør trådløs streaming fra iPhone, iPad, iPod Touch og iTunes.

Understøttelsen af Airplay sker via en opdatering til Sonos-enhederne og Sonos-softwaren, men desværre kommer du kun halvvejs i mål. Du slipper nemlig ikke for at investere 700 kroner i en Apple Airport Express, der reelt er den enhed, der fungerer som bindeled mellem din Apple-enhed eller iTunes og så dit Sonos-anlæg i hjemmet.

 

Enkel opsætning

Opsætningen er nem og ligetil så længe du følger instruktionerne nøje. Du skal først konfigurere Airport Express-enheden til at virke med en af dine Sonos-enheder i hjemmet. Det sker ved at bruge Apples Airport-værktøj til at aktivere AirTunes og dernæst deaktivere den trådløse funktion. Derefter kobles Airport Express til din Sonos-enhed via et netværkskabel og et minijack-kabel.

I dette tilfælde koblede vi Airport Express til en Sonos S5 i køkkenet, så det hele kunne gemmes væk bag køleskabet.

Med Sonos Desktop Controller 3.4-softwaren er det nemt at fortælle Sonos S5-enheden, at den er koblet på en Airport Express, og du kan konfigurere om lyd via AirPlay blot skal komme ud af netop den Sonos-enhed, en anden Sonos-enhed i hjemmet eller simpelthen alle enheder på samme tid.

 


Airport Express skal kobles til en Sonos-enhed via netværkskabel og minijack-kabel.

 

AirPlay hvor som helst

Og det er sådan set det. Du har nu adgang til Sonos via AirPlay-funktionen i dine håndholdte Appel-enheder eller iTunes, og får du gæster kan de også nemt streame lyd fra deres Apple-enheder til dit lydanlæg.

Det er positivt, at Sonos hele tiden forsøger at udbygge funktionaliteten i sine produkter, men vi havde nu ønsket at det var muligt at understøtte AirPlay via en softwareopdateringen uden behovet for at rende ud og købe et nyt stykke hardware til 700 kroner.

Det er mange penge for at få et stykke funktionalitet til Sonos, der for de fleste er “nice to have” men ikke strengt nødvendigt taget i betragtning, at Sonos-software og apps i sig selv fungerer upåklageligt.

Er du blevet interesseret i at få dit Sonos-anlæg til at virke med AirPlay, så er bedste løsning nok at finde en brugt Airport Express på dba.dk. Måske skal du så blot hive et par hundrede kroner op af lommen.

 


Sådan illustrerer Sonos selv opsætningen. I virkeligheden ser det lidt mere rodet ud.

 

Annonce:
Forrige artikelSony: Hackere har måske stjålet kreditkort information
Næste artikelMarantz UD7006 universal Blu-ray afspiller
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.