Forside * Nyheder

En ny fladskærm skal der være råd til


 


Nyt TV


Vi prioriterer udskiftning af tv’et højt, og de gamle billedrørs-tv ryger ud til fordel for fladskærme.


Det kan godt være at vi sparer lidt mere i denne tid, men et nyt TV det skal der være råd til. De gamle billedrørs-tv smides fortsat ud i stor stil, til fordel for et af de smartere flade.


Det viser de seneste tal fra Brancheforeningen for Forbrugerelektronik, der netop har gjort op hvordan det gik med salget herhjemme i 2010.


Sidste år købte vi 715.000 nye fladskærms-tv, og kasserede ligeså mange billedrørs-tv.


Til sammenligning købte vi 780.000 i 2009, som var det år analog tv slukkede, og 630.000 i 2008.


“Det interessante ved 2010 er, at antallet af skrottede billedrørs-tv er steget: Hver gang der blev købt ét fladskærms-tv, blev der afleveret ét billedrørs-tv på genbrugsstationerne”, fortæller direktør Kurt Frausing, BFE, Branchen ForbrugerElektronik.


 


Større og bedre TV


En anden interessant ting er, at skærmene bliver større og større:


For to år siden var 32” det mest solgte produkt, men i maj 2010 blev pladsen overtaget af skærme, der er større – og de første par måneder af 2011 viser, at 40” og derover er de mest populære.


 


Tre ud ad af fire hjem har fladskærm


I de danske hjem er der 1,9 fjernsyn – eller 5,5 millioner apparater, hvoraf 3,2 millioner er fladskærme.


75 procent af husstandene har nu en fladskærm og 33 procent har mere end én.


Og når der i flere år har kunnet sælges så mange fladskærme, skyldes det formentlig omrokering. Tidligere fladskærme i stuen erstattes nu med større, og de mindre fladskærme flytter til et andre anvendelser som børneværelser, soveværelser og fritidshuse.


 


Afstemning









 


Kilde: BFE pressemeddelelse

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.