Forside Nyheder

Sony: Vi har mistet data på op mod 10 mio. kreditkort


Hacker sagen opdateret


Sony har holdt pressemøde om den omfattende hackersag mod PlayStation Network og Qriocity


Sony har afholdt pressemøde i Japan, hvor næstkommanderende i Sony Kaz Hirai stod i spidsen for at forklare det omfattende hacker-angreb, som ramte tjenesterne PlayStation Network og Qriocity før påske.


Det har hidtil været usikkert, om hacker-angrebet har medført at brugernes kreditkort data blev stjålet. Og med op mod 80 mio. brugere på de to tjenester, kunne det være mange kreditkort data som var blevet blotlagt.


 


10 mio. kreditkort berørt


Sony fortalte i forbindelse med pressemødet, at oplysninger om op mod 10 millioner kreditkort kan være havnet i de forkerte hænder. De data var dog krypteret, og Sony har endnu ikke kendskab til at kreditkort er blevet misbrugt.


Hackerne har skaffet sig adgang til de følsomme oplysninger i de bagvedliggende databaser, ved at bruge et endnu ukendt værktøj. Sony vil nu implementere nye sikkerhedsfunktionaliteter, der gør at den slags værktøjer ikke kan bruges igen.


Da tjenesterne ligger i USA, er det FBI som er på sagen.


Er du bruger på PlayStation Network eller Qriocity (ikke tilgængelig i Danmark endnu) så tjek saldoen på kreditkortet løbende, for at holde øje med et eventuelt misbrug.


 


Kompensation


Brugere af de to tjenester kan forvente en kompensation i størrelsesordenen 30 dages gratis PS Plus medlemsskab, og for Qriocity kunder 30 dages gratis streaming af film og musik.


Hvis det viser sig at kreditkort misbruges, overvejer Sony også at erstatte de udgifter som måtte være forbundet med udskiftning af kortene.


 


Åbner snart igen


Sony venter at dele af PlayStation Network og Qriocity er klar til at åbne igen i den kommende uge.


 


Kilde: Engadget

Annonce:
Forrige artikelSpilanmeldelse: PlayStation Move Heroes
Næste artikelAnmeldelse: Udfordrer til YouSee digital boks
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.