Forside Tests

Anmeldelse af Humax BXR-HD+ DVB-T2 PVR


Det er en flot og stilren boks som Humax har fået lavet


 


Recordere.dk anmelder Humax BXR-HD+ DVB-T PVR


Humax har i mange år været en aktiv spiller på modtager markedet, og det var derfor med stor spænding vi modtog deres flagskib BXR-HD+, der er en Boxer godkendt dobbelt tuner DVB-T / T2 modtager med indbygget 500 GB harddisk.


Modellen findes i øvrigt også uden harddisk, og hedder så bare BXR-HD. Vi har dog valgt at anmelde den med harddisk, da vi ikke rigtigt kan se behovet for en boks uden harddisk, da de fleste TV i dag har indbygget DVB-T tunere.


  


Udpakning


Humax BXR-HD+ kommer i en flot kasse, der let viser hvad produkt der er inde i kassen, og giver de vigtigste informationer, om de specifikationer produktet har.


Selve udpakningen er let, og der skal lyde stor ros for både manual og de medfølgende SCART og HDMI kabler. Det er flot at en PVR har begge kabler med, selvom man som forbruger vel egentligt bare kan forvente det.


SCART kablet har jeg ikke meget brug for, men der er sikkert mange, der stadig har et billedrørs TV, som får stor glæde af det. Der medfølger udover boksen og kabler, også en fjernbetjening og batterier samt en god manual på dansk.


  


Design


XBOX 360 var det første jeg tænkte på, da jeg så fronten.  En flot stor og letfundet knap, der står lige midt i boksen og så 4 små diskrete knapper til lydstyrke og kanalvalg i højre side. Der er ingen plastiklåg eller knirken, da HUMAX klogelig har valgt at placere den indbyggede Boxer kortlæser på bagsiden af boksen.


Boksen fremstår æstetisk smuk, og med sin piano sorte overflade og den glatte front med de runde hjørner er man ikke bange for at sætte boksen frem i nærheden af TV?et.


Bag fronten gemmer der sig også et display, der kan vise programnavn. Dette display understøtter kun 12 karakterer, men kan scrolle hvis programnavnet er længere. Rundt om den store knap i midten er der dioder der giver farvet lys, rød ved optagelser og blå ved tændt.


På forsiden er der en diskret USB port.


Fjernbetjeningen fremstår solid og også i pianosort.


  


Tilslutninger


På bagsiden er der udover kortplads til Boxer kortet, antenne ind/udgang, SCART og HDMI port og en SPDIF optisk lydudgang og et ethernet stik (der ikke kan bruges til noget).
Desuden er der 230V kabel og en TÆND/SLUK knap. Denne knap bruges kun, når boksen ikke skal stå i standby mode.


Bemærk at kortlæseren til venstre ikke kræver et CA interface, da Boxer er direkte understøttet.


 


 


 


Fjernbetjeningen


Som skrevet fremstår fjernbetjeningen solid, og den er stor, så der er plads til let betjente knapper. Den har desuden mulighed for at styre andre enheder. Det kræver dog at disse er kendte af softwaren. De understøttede TV, DVD afspillere og forstærkere står i manualen.


Fjernbetjeningen havde god respons, og det var dejligt at sidde og arbejde med boksen.


 Bemærk det flotte genskær. Det er undertegnede, der gemmer sig til højre i billedet 🙂


 


Opstart og installation


Når man starter boksen for første gang, så går der 15-20 sek, før en WIZARD dukker op på skærmen. Her kan man vælge sprog, og de eneste sprog der er til stede er Dansk, Engelsk og Svensk. Det er tydeligt at denne boks er skabt til Boxer.


  


Når sprog er valgt, kan man vælge skærmopsætning, og der er der 720P og 1080i som valg eller original. Jeg valgte 720P. Jeg savner dog en kort tekst på skærmen der fortæller mig hvad ?original? er. I manualen står der heller ikke noget. Men jeg går ud fra at det er med eller uden skalering. Det vil jeg teste senere.


Så skal man vælge land, og der kan man kun vælge mellem Danmark og Sverige. Når man nu har valg dansk som sprog, ville det klæde boksen at have valgt Danmark som land. Det kan ikke være det store antal linier i koden, der skal ændres for det.


  


Efter valg af land begynder boksen selv at søge efter kanaler, og her skal jeg lige indskyde, at jeg har YouSee kabel TV til dagligt, og mit test setup, derfor inkluderer en Strong aktiv stue antenne som kan gemmes bag reolen. Den klarede sammen med boksen jobbet fortrinligt.


Det tager ca. 4-5 min. for boksen at søge hele frekvensbåndet igennem. Og man slutter af med at trykke GEM.


  


Det er i øvrigt dejligt at se, at HUMAX slutter af med at vise resultatet af opsætningen, så man har en chance for at gå tilbage, hvis nu man har valgt forkert sprog eller land.


 Bemærk menuerne. De er transperante, og lette at læse


 


Daglig brug


Jeg er imponeret over hvor let HUMAX BXR-HD+ er at komme i gang med.  GUIDE, BACK og EXIT knapperne sidder præcist samme sted som alle de andre enheder jeg har, og guiden er let at navigere rundt i.


Skift mellem kanaler foregår hurtigt 1-2 sekunder, også selvom de er kodede, og også selvom der allerede er en optagelse i gang på den ene af de to tunere.


Tekst TV fungerer hurtigt og danske karakterer vises uden problemer. Den indbyggede hukommelse gør sideskift til en ren fornøjelse.


Undertekster styres med SUB knappen på remoten på de kanaler der understøtter DVB undertekster.


  


Information om de enkelte programmer fås med Info knappen, og trykker man igen, får man den udvidede program information.


En smart feature her, er at du kan bruge piltasterne til at se de næste programmer, og du kan faktisk trykke optage knappen, og planlægge en optagelse af et fremtidigt program direkte fra info billedet.


 Her optager jeg to programmer og ser et tredie. Optage dialogen forsvinder gudskelov efter nogle sekunder.


 


Vær opmærksom på, at da boxen er Boxer Navigator certificeret, så ligger programmerne på de numre som Boxer har valgt, men du kan lave dine egne favoritlister hvor du kan flytte rundt. Det er ikke forskelligt fra den måde f.eks. YouSee bokse fungerer på.


Optagelse.


På fjernbetjeningen er der flere muligheder for optagelse. Man kan vælge at trykke på optageknappen og så optage den udsendeles man er i gang med, man kan planlægge optagelser i guiden.


 Vælg et program, og tryk optageknappen, så er det programsatHer kan du så vælge gentagelser. Desværre ikke direkte fra guiden.


 


Vælger du at optage fra guiden, kan du ikke vælge gentagende optagelser (f.eks. et ugentligt nyhedsmagasin), men du kan gå ind i planlægningsmenuen og skifte gentagelser. Det ville være smart, om man kunne vælge det direkte i guiden.


Til gengæld understøtter Humax BXR-HD+ serieoptagelser. Hvis Boxer i deres guide har opsat at en udsendelse er en serie, så kan man vælge at optage “hele serien”. Kæmpe plus herfra.


I guiden kan du også søge efter nøgleord, så du let kan finde din yndlingsserie eller dokumentar.


Timeshift er standard i boksen, og du kan altid spole tilbage i den udsendelse du ser. Dog ikke længere end hvorfra du kom ind i den.  Jeg bemærkede ingen harddiskstøj eller blæser støj når jeg sad 2-3 meter fra boksen, og selvom jeg stak hovedet helt ned til blæserudgangen, så var den svage summen mere end acceptabel.


 En planlagt optagelse vises med et rødt ur i guiden


 


Du kan også se en optagelse mens du optager. Dette uanset om du optager et eller to programmer. En lille morsom ting er at du kan låse optagede programmer, så man kun kan se dem med en pin kode.


Desværre kan de sagtens slettes uden pin, selvom de er låst. Det burde HUMAX nok ændre i en software opdatering.


Du kan indsætte op til 32 bogmærker i en optaget udsendelse, der gør at du let kan finde tilbage til favorit scenen hvor de kysser hinanden. Du kan spole med høj hastighed og springe med intervaller. Desuden understøtter den “slowmotion”, dog i hakkende udgave.


Nu er det jo en TWIN tuner, og det vil sige, at man kan se en udsendelse, også selvom man optager en anden. Man kan også optage to kanaler, og faktisk se en tredje, hvis man vel og mærke ser en kanal, der er på samme MUX som et af de programmer man optager. Sådan noget gør at jeg ikke kan få hænderne ned af begejstring.


Jeg mindes faktisk ikke en DVB-T boks der har en så gennemført optagelsesbrugerflade som HUMAX BXR-HD+, og det er super let at komme i gang med den medfølgende


Du kan eksportere dine optagelser fra boksen til en USB disk, der understøtter formaterneEXT3, FAT og NTFS. Det er dog ikke muligt at skrive til en NTFS disk, så du skal nok formatere harddisken med EXT3.


Du kan ikke afspille de optagede udsendelser på andre enheder end HUMAX?en, da de er bundet til den enhed.


 Medieafspilleren, er også der du finder dine optagelser


 


Medieafspiller.


Man kan også bruge en ekstern harddisk som medieafspiller for musik, film og billedfiler, men jeg har ikke prøvet det, da jeg ikke kan se behovet, når man ikke kan bruge ethernet og DLNA.


  


Specifikationer  • DVB-T/T2 Twin tuner, certificeret til Boxer TV (MPEG 2/4)
  • Kortlæser: Viaccess til Boxer TV
  • Intern harddisk 500GB
  • Fysiske mål: 380 x 55 x 245 mm.
  • Vægt: 2.8 kg.
  • Strømforbrug: Standby 0,43W  (Afhængigt af strømspare funktion) / Tændt 23.4W
  • Medieafspiller understøtter mp3, xvid og jpg billeder
  • Hukommelse: 32 MB Flash / 256 MB DDR SD / EEPROM 32KB 

 


Konklusion


HUMAX BXR-HD+ er som skrevet en super lækker designet boks, og dens brugerflade og optager funktioner skuffer ikke.
Fjernbetjeningen er god, og produktet virker rigtigt gennemtænkt.


Boksen er tæt forbundet til Boxer funktionalitet, og du skal ikke selv købe et Boxer modul, da det er integreret i boksen. Det eneste du skal bruge er et programkort fra Boxer. Den er i øvrigt også godkendt til Boxer Navigator.


Jeg ville faktisk gerne give den 5 stjerner, men så skal HUMAX få åbnet det netkort og smide noget DLNA funktionalitet i.


HUMAX BXR-HD+ er i mine øjne referenceboksen som andre bør sammenligne og måles med. HUMAX BXR-HD+ er det bedste bud på en god PVR og tuner løsning til Boxer TV lige nu.


Boksen koster vejledende 3.495,-


Der er p.t. nogle software problemer med boksen, se nedenfor.


 


Tak


Tak til Jørgen P. Elektronik for lån af produktet


 


Spørgsmål ?


Har du spørgsmål, eller ønsker du uddybelse, så skriv i forum her.


 OPDATERING:


Der er brugere, der oplever problemer med den aktuelle firmware, og derfor kan recordere.dk p.t. ikke anbefale at man køber boksen alene udfra denne anmeldelse.


Recordere.dk testede boksen på en tidligere firmware, der ikke har de mange problemer som brugerne oplever nu.


Max Nordic har en FAQ, hvor man kan følge med: Se her., ligesom Max Nordic i samarbejde med recordere.dk’s brugere her vedligeholder en tråd i forumet om nuværende og kommende rettelser. Læs mere her

Annonce:
Forrige artikelSocom konkurrence: Vinderne er fundet
Næste artikelGarmin køber Navigon
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.