Forside Nyheder

App Store oversvømmet af kinesiske apps


 


Mistanke om hvidvaskning af penge: Flere dyre kinesiske Apps topper dansk App Store.


Den danske del af Apple App Store er blevet oversvømmet af dyre mistænkelige applikationer. Lige nu er 20 ud af 25 af de mest downloadede applikationer fra Kina.


Det tyder på, at der er en større hvidvaskning af sorte penge i gang, skriver iPhoneguide.dk, der mener at vide, at der er 100.000 kroner i omløb om dagen.


“Metoden er egentligt enkel nok: Ved at købe sine egne apps for andres penge, får man dem hvidvasket, da man jo får en dokumenterbar udbetaling fra Apple. Eneste omkostning er 30% til Apple. de resterende 70% går lige ned i ens egen lomme,” skriver iPhoneguide.dk.


De kinesiske apps er forholdsmæssigt dyrere, end de applikationer vi normalt ser toppe App Store. Hvilket giver god mening i forhold til hvidvaskning, da man så skal lave finten væsentlig færre gange.


Eksempler på mistænkelige Apps er “LettersTeach” hvor børnene kan lære bogstaverne for 399 danske kroner ($78). “Life Alarm” som er et vækkeur til 369 danske kroner ($72), samt “CaloriesCalc” til at beregne kalorie indtag ud fra vægt, alder og højde til 319 danske kroner ($62).


Der er mange flere eksempler i den danske App Store lige nu, især i sektionen for iPhone Apps.


 Lær børnene bogstaver for kun 399 danske kroner. Et af de nye tilbud i Apple App Store.


 


Kilde: mobilsiden.dk  via  iphoneguide.dk

Annonce:
Forrige artikelTyv fældet af iPhone sporing
Næste artikelGratis adgang til WiMP hele sommeren
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.