Forside Nyheder

Archos-tablets med 1,5 Ghz processor og harddisk


Archos’ G9-tablets ser ud til at levere masser af funktionalitet til en lav pris. De kommer med Android 3.1 og kan købes til september.


 


Franske Archos imponerer med to nye Android-tablets med potente specifikationer og overraskende lave priser


Er du ude efter en Android-tablet, så giver det måske god mening at lade Dankortet blive i lommen og vente til september. Her er Archos nemlig klar med sine kommende G9-maskiner, der ser ud til at give rigtig meget for pengene.


Du har valget mellem den 8-tommer store Archos 80 G9 og den 10,1-tommer store Archos 101 G9. Førstnævnte har 1024 x 768-pixel opløsning, mens storebroderen byder på hele 1280 x 800 pixel. Begge kommer med Android 3,1 og en 1,5-gigahertz OMPA4-dualcoreprocessor fra Texas Instruments, der angiveligt er omkring 50 procent hurtigere end Tegra 2-chippen, vi kender fra Motorola XOOM og Samsung Galaxy Tab 10.1.


Begge maskiner klarer videoafspilning af film i H.264-format i op til 1080p HD-opløsning, og kan udstyres med codecs, så de kan afspille et væld af formater, eksempelvis AVI, MP4, MOV, 3GP, MPG, PS, TS, VOB, MKV, FLV, RM, RMVB, ASF og WMV.


 


Stor harddisk og mulighed for 3G


Som noget ganske overraskende kan maskinerne ikke blot fås med 16-gigabyte lagerplads og plads til MicroSD-kort, men også med 250-gigabyte harddisk fra Seagate, og Archos lover op til syv timers videoafspilning og 10 timers internet på en fuld opladning.


Begge tablets har Wi-Fi og Bluetooth, men vil du have 3G, så tilbyder Archos en lille 3G-USB-dongle, der blot stikkes i en speciel plads på bagsiden.


Archos 80 G9 med flash er 11,7 millimeter tynd og vejer 465 gram, mens harddisk-udgaven er 14,7 millimeter tynd og vejer 599 gram. Archos 101 G9 med Flash er 12,6 millimeter tynd og vejer 649 gram, mens harddisk-modellen er 15,6 millimeter tynd og vejer 755 gram.


Vi kender ikke alle detaljer om priserne endnu, men Archos 80 G9 vil kunne fås fra 249 dollars (1.800 kroner), men Archos 101 G9 vil kunne fås fra 349 dollars (2.500 kroner). 3G-USB-donglen vil koste 49 dollar, eller cirka 350 kroner.


Det hele skulle være klar til september, og vi regner med at stifte nærmere bekendtskab med maskinerne på IFA 2011-messen, der løber af stablen i Berlin fra den 2.-7. september.


 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.