Forside Nyheder

B&O lyd i ny Mercedes ‘mågevinge’


 


Bang & Olufsen leverer også lyden til den nyeste Mercedes SLS AMG Roadster. Bilen der er blevet kaldt: Mågevingen uden mågevinger.


Mercedes SLS AMG er den moderne udgave, af den klassiske Mercedes SLS sportsvogn med de klassiske mågevinger, dørene der lukker opad.


Nu kommer cabriolet udgaven kaldet Roadster, og der er naturligt nok ikke længere plads til mågevinger. Men Mercedes AMG har derimod fundet plads til et lydanlæg fra danske Bang & Olufsen.


B&Os nye lydanlæg bygger på samme system som i den lukkede SLS AMG, men tilpasset den fundamentalt anderledes bilmodel.


Det nye lydsystem har ligesom forgængeren 11 aktive højttalere, herunder instrumentpanelets to oplyste diskantenheder med Acoustic Lens Technology, og det er udstyret med et helt nyt subwoofersystem, som er udviklet i tæt samarbejde mellem de to virksomheder.


  


De to subwoofere er ikke en del af hattehylden som i coupéen, men er i stedet monteret direkte på tværvangen bag passagersæderne. Denne hule  tværvange skaber en endnu bedre resonans til subwoofernes lave 30-60 Hz-frekvenser, end trykkammerdesignet i coupéen.


Endelig er der sprøjtet skum i højttalerkabinettet for at forsegle eventuelle lufthuller.


Lydingeniørene fra B&O har alt i alt brugt 2 x 400 timer sammen med denne lækre sportsvogn. Først skulle det hele testes med kalechen på, og senere med den nede.


Men det må også have været en svær bil at slippe igen.


Prisen på hele denne herlighed på danske plader kendes ikke endnu. Men den lukkede Mercedes SLS AMG koster 4 millioner kroner på danske nummerplader.


 


Kilde: B&O

Annonce:
Forrige artikelGo’ humor: Smugkig på Apple iOS 5
Næste artikelVi er vilde med ny elektronik
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.