Forside Baggrund

Tvivl fremmer piratvirksomhed


 


23 procent af danskerne downloader eller streamer film fra nettet, men mange ved ikke om det er lovligt eller ulovligt. 


Halvdelen af dem, der kopierer eller downloader spillefilm og tv-serier fra nettet, er i tvivl, om de foretager sig noget ulovligt. Usikkerheden er størst blandt kvinder, hvor næsten to ud af tre ikke med sikkerhed kan sige, om de har handlet lovligt eller ulovligt, da de sidst kopierede eller downloadede en film.


Det fremgår af tal fra en undersøgelse af danskernes forbrug af film og tv-serier, som er gennemført blandt godt 1500 danskere af YouGov for tv-udbyderen YouSee.


Ifølge undersøgelsen er det ca. 23 pct. af danskerne, der regelmæssigt downloader eller streamer film og tv fra nettet eller får kopier fra venner eller familie. Direkte spurgt om den sidste download eller kopiering var lovlig, kan kun 51 pct. med sikkerhed sige, om den var lovlig eller ulovlig. Resten kun ’tror’ den var lovlig/ulovlig eller svarer ’ved ikke’.


YouSee skønner, at danskerne ulovligt downloader eller kopierer hhv. ca. 11 millioner afsnit af tv-serier og ca. 9 millioner spillefilm om året.


 


 Afstemning

Besvarelsen er 100% anonym. 


 


 


Kendskab til lovligheden af download/streaming/kopiering 


 


Hvad kan afholde dig fra piratdownload/-kopiering?Tallene viser hvor mange procent af dem der downloader/kopierer jævnligt (øverst), og hvor mange af dem der aldrig downloader/kopierer (nederst), der har svaret ja til hvert spørgsmål.


 


 


Hvad kan friste dig til piratdownload/-kopiering?Tallene viser hvor mange procent af dem der downloader/kopierer jævnligt (øverst), og hvor mange af dem der aldrig downloader/kopierer (nederst), der har svaret ja til hvert spørgsmål.


 


Kilde: YouSee pressemeddelelse

Annonce:
Forrige artikelHP-boss: andre vil også kunne lave tablets med WebOS
Næste artikelGo’ humor: Smugkig på Apple iOS 5
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.