Forside Nyheder

Fona sælger brugte varer som nye


 


Fona er igen fanget i, at sælge gammelt som nyt. Forbrugerrådet fortæller om flere hændelser.


Forbrugerrådets blad Tænk har atter fået henvendelser fra forbrugere, der har oplevet at få en brugt vare med hjem. Vel og mærke en vare Fona solgte som ny.


En af de kunder det gik ud over var en 22-årige elev, der handlede en ny computer hos Fona i Lyngby. Men da han fik den hjem var der allerede oprettet en bruger på computeren, og der lå indhold på den som kunne identificere den tidligere ejer.


Eleven ringede den tidligere ejer op, og fik bekræftet sin mistanke. Den tidligere ejer havde indleveret computeren til ombytning, efter en fejl med at den ikke kunne tænde fra dvaletilstand. Og den fejl var heller ikke rettet, det kunne den stadig ikke.


Efter at have brugt en del tid på at maile og ringe sammen med Fona, blev den uheldige køber nr. 2 tilbudt at få pengene tilbage for computeren. “For Fona er dette jo omkostningsfrit. Går den, så går den.” udtaler eleven til bladet Tænk.


Forbrugerrådet skriver at det ikke er første gang at Fona fanges i at forsøge at trylle gammelt om til nyt, og der er også flere andre tilfælde som her, hvor computeren fortsat havde den fejl som den blev ombyttet for.


For et par måneder siden var Tænk i kontakt med en kvinde, der havde handlet en computer hos Fona i midtbyen. Den var pænt pakket ind som ny, men da hun tog den i brug var der allerede en brugerprofil på den.


Sidste år kunne Tænk berette om en Fona kunde, der købte en “ny” computer som viste sig at være med fejl. Vel og mærke en fejl som den tidligere ejer havde indleveret computeren for hele to gange før.


Fona beskriver hændelserne som menneskelige fejl.


“Fem tilfælde med fejl på halvandet år er beklagelige, og vi tager dette meget alvorligt. Men samtidig skal det ses i relation til, at vi har solgt mange, mange computere i den periode,” udtaler kommerciel direktør i Fona, Mikael Drott, til bladet Tænk.


 


Se også


Fona solgte brugt som nyt igen igen


Fona tablet med porno endte hos 7-årig


 


Kilde: Forbrugerrådet / Tænk

Annonce:
Forrige artikelDanskerne de flittigste brugere af web- og mobil-tv
Næste artikelDRs TV på vej ud på mobilen
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.