Forside Nyheder

Kunderne flygter fra Nokia – Apple nummer ét


 


 


Analyse: Kunderne fosser ud af Nokia-butikken, viser de nyeste tal. Apple er nu verdens største smartphone-producent.


Nokia anså i 2007 Apples iPhone for værende et nicheprodukt – hvilket tildels stadig var rigtigt i andet kvartal 2010, hvor Apples markedsandel af 8,4 procent.


Nu et år senere, og en vækst på 142 procent, har Nokia for alvor fået øretæver. Apples markedsandel er nu 20,3 procent mens Nokia på 3.pladsen sidder på 16,7 procent af markedet for smartphones på verdensplan. Nr. 2 er Samsung med 19,2 procent.


“I vores øjne er Nokia i øjeblikket ude i en desperat kamp for at stoppe kundeflugten – en vanskelig manøvre når man ikke har konkurrencedygtige telefoner,” lyder det i en analyse fra Sydbank.


Sydbank mener, at Nokia har travlt med at få Windows Phone-smartphones på markedet, men der peges også på, at man ikke har råd til at sende halvfædige Windows Phone-modeller på markedet.


“Kundernes og anmeldernes modtagelse af efterårets produkter med Windows Phone bliver altafgørende for Nokias fremtid og rolle i smartphone-segmentet,” slutter analysen.


Analysen kommer fra Sydbank der har set på selskabernes regnskaber for andet kvartal.


 


Kilde: mobilsiden.dk

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.