Forside Nyheder

MUX8 skal bruges til TV


Fra år 2013 bliver der plads til lidt flere TV-kanaler for dem med egen antenne.


Efter puslespillet om frekvenser var lagt i 2007 stod Danmark tilbage med 8 af slagsen. Frekvenserne udgør tilsammen de 8 MUX, hvoraf de 7 er fordelt og delvist i brug.


MUX1 og MUX2 indeholder de TV-kanaler som frit kan modtages med egen antenne, eksempelvis DR kanalerne. MUX3-MUX5 er betalings-tv fra Boxer. MUX6 er reserveret til mobil-tv, selvom der ikke er de store udsigter for mobil-tv så måske konvertereres anvendelsen her til (HD)TV istedet. MUX7 valgte man at tage ud til mobilnet, de såkaldte LTE frekvenser, og tilbage var MUX8.


Frekvenserne der danner MUX8 er VHF, og kan først tages i brug i 2013 når Polen har fået slukket de sidste af deres gamle VHF TV-senere. Derfor ventede politikerne med at beslutte, hvad MUX8 skulle anvendes til.


Men nu har partierne bag medieforliget besluttet at MUX8 også skal anvendes til TV-signaler, af en kommerciel tv-distributør. MUX8 sendes senere i udbud, formentlig i løbet af 2012.


 


Kilde: Mediawatch

Annonce:
Forrige artikelYouSee Web-TV til smartphone og tablet
Næste artikelSonys tablets fanget i det fri
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.