Forside Nyheder

Steve Jobs: hans bedste citater


Steve Jobs har sagt mange interessante ting over årene, blandt andet at teknologi alene ikke skaber gode produkter.


 


Når du læser Steve Jobs’ tidligere udtalelser, så er det nemt at se, hvorfor firmaet skiller sig så meget ud i forhold til konkurrenterne i teknologibranchen. Tjek de bedste lige her!


Steve Jobs er ikke død, han har bare trådt tilbage som direktør for Apple. Manden vil sandsynligvis stadigvæk have stor indflydelse på Apples udvikling de kommende år, og skabelsen af nye produkter.  Og lur os om de næste par års produkter ikke allerede er på tegnebrættet alligevel.


Men hvad er det, der gør at Apple over de sidste 10 år har nydt så stor succes, at firmaet nu er verdens mest værdifulde teknologiselskab med over 75 milliarder dollars på bankkontoen?


Er det smart markedsføring fra Apples side? Hjernevask af masserne? Er det fordi pressen er korrupt og agerer heppekor for firmaet? Eller skyldes det måske, at Apple under Steve Jobs’ lederskab har formået at skabe produkter, der bare fungerer, der er nemme at bruge og pæne at se på?


Som vi kommer ind på i historien om Sonys storhed og fald, så agerede Steve Jobs som enerådig diktator hos Apple. Han udstak klokkeklare retningslinjer og godkender personligt alle nye produkter. Komiteer er ikke-eksisterende hos Apple. Steve Jobs er som en filminstruktør, der har fuld kontrol over det færdige kunstværk.


The Wall Street Journal har kigget  i arkiverne og fundet de bedste citater fra Steve Jobs, og de fortæller meget om mandens holdning til omverdenen og hvordan et godt produkt skal skrues sammen.


Jeg kan personligt godt lide dette her:


“For noget så kompliceret, så er det svært at designe produkter med fokusgrupper. Ofte så ved folk ikke hvad de vil have indtil du viser det til dem.”


Og dette:


“Det har været et af mine mantraer – fokus og enkelhed. Enkelhed kan være svære kompleksitet: Du er nødt til at arbejde hårdt for at kunne lave noget enkelt. Men i sidste ende er det værd at gøre det, for hvis du når derhen, så kan du flytte bjerge.”


Du kan tjekke massevis af mandens udtalelser her, men sjovt nok har Wall Street Journal ikke inkluderet de to udtalelser, der, ifølge min mening, bedst illustrerer forskellen mellem Apple og andre teknologigiganter som HP, Sony og Samsung.


Dem får du her:


“Grunden til, at Apple er i stand til at skabe produkter som iPad er fordi at vi altid prøver at være i krydsfeltet mellem teknologi og de humanistiske videnskaber, og at være i stand til at få det bedste fra begge verdener.”


“Det er en del af Apples DNA, at teknologi alene ikke er nok. Det er teknologi kombineret med humaniora, der giver det bedste resultater og får vores hjerter til at synge.”


 

Annonce:
Forrige artikelApple tabte onsdagens retsag mod Samsung
Næste artikelSteve Jobs stopper som chef for Apple
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.