Forside Nyheder

60 år med dansk TV


Bang & Olufsens første TV. Prototype produceret i 10 eksemplarer til TV-udstillingen i Forum 1950.


 


DR fejrer fjernsynet


Den 2. oktober er det 60 år siden, at danskerne for første gang kunne tænde for deres tv, og det fejrer DR med forskellige radio- og tv-programmer.


?Goddag, det er fjernsynet – vi håber, De vil synes om det”


Sådan sagde skuespillerinden Lily Broberg til kameraet til en prøveudsendelse på dansk tv. Ordene er siden gået over i historien, for synes om fjernsynet, det gjorde danskerne.


Danmarks Radio gik i luften med fjernsynsudsendelser d. 2. oktober 1951. Dengang sendte de 1 times TV – tre gange om ugen. Der var 800 danske familier som kunne se med på udsendelser som den første ugerevy, tre scener fra Det Kongelige Teaters ?Harlekin? og TV-køkkenet med Kirsten Hüttemeier.


Fødselsdagen kommer ikke til at gå ubemærket hen. Den vil blive fejret på DR Radio og TV.


 Kirsten Hüttemeier og Sven Holm laver mad og giver gode råd om pletter i DR TV i 1951. Seerne kunne se dem første gang 6. oktober det år i ‘TV-Køkkenet’.


 


Sådan fejrer DR TV’ets fødselsdag


DR fejrer tv?s fødselsdag med en række indslag i radioen, på DRs tv-kanaler og på www.dr.dk/bonanza– hjemmesiden, der giver danskerne 3891 højdepunkter fra DR?s mangesidige historie.


Under jubilæet kan seerne og lytterne opleve de særlige øjeblikke, som har skabt begejstring blandt os danskere, men også de gange, hvor det er gået galt.  • DR K markerer gennem hele uge 39 festlighederne med en kavalkade af ganske særlige DR-øjeblikke fra dramaproduktionens imponerende bagkatalog.
  • På DR2 fejres danskernes tv med en temalørdag d. 1. oktober, hvor Ane Cortzen og Nikolaj Sonne inviterer seerne til højbords med markante personligheder, der har skabt dansk tv, som vi kender det.
  • Søndag d. 2. oktober, sender DR1 kl. 19 en fejring af hele Danmarks tv gennem 60 år. Aftenshowets studie på Christianshavn, bydelen der blev landskendt med 70?ernes mest populære tv-serie, bliver omdannet til en levende festforestilling.
  • Festen fortsætter på Kulturnatten 14. oktober i DR Byen, hvor DR åbner dørene op for hele Danmark. Helt i 60-års fejringens ånd bliver gæsterne inviteret med til en tour de force gennem 60 års tv-historie.  

 Værter til temalørdags-festen d. 1/10 kl. 20 på DR2 er Ane Cortzen (fra TV!TV!TV!) og Nikolaj Sonne (So Ein Ding).


 


Kilde: DR

Annonce:
Forrige artikelSamsung Bada vil konkurrere med Android og Google TV
Næste artikelFlade højttalere til stuealteret
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.