Forside Indhold og distribution Film

Anmeldelse af HTC Watch filmtjeneste


 


HTC Watch


Se film på HTCs high-end tablets og smartphones via HTC Watch. Men fungerer det?


HTC Watch er navnet på en ny filmtjeneste fra HTC, som udelukkende virker på high-end telefoner og tablets fra HTC ? det vil sige HTC Flyer tablet’en, samt telefonerne HTC Sensation og HTC EVO 3D.


Vi har set nærmere på, om film-muligheden er værd at bruge tid og penge på.


HTC Watch-testen har vi udført på en HTC Sensation.


 


Leje eller købe


Selve filmtjenesten er der ikke noget at sætte en finger på. Via en overskuelig brugerflade har man adgang til en filmbutik, hvor man kan leje eller købe forskellige film.


Når man lejer en film, så har man 48 timer til at se filmen, og første afspilning skal ske inden for 30 dage. Man kan altså leje en film, og først se den senere, da selve filmen ikke bliver streamet, men derimod hentet ned, og ligger klar til afspilning selvom man ikke lige har internetforbindelse der hvor man vil se filmen.


Det er særdels smart på f.eks. rejser i udlandet, eller når man sidder i et fly.


  


Lille udvalg


Udvalget af film er indtil videre noget begrænset, hvilket trækker en del ned.


Indtil videre er sortimenet af film begrænset til nogle enkelte kvalitetsfilm, og en række mindre kendte B-film. Udvalget er ikke ligefrem noget, der vil få en filmnørd til at savle.


HTC lover dog, at udvalget bliver udvidet løbende, så tjenesten i fremtiden vil indeholde et bredt udvalg af både film og TV-serier. Filmene har i øvrigt danske undertekster.


Prisen på leje af film ligger typisk på 29-39 kroner, mens køb af film ligger på 69-129 kroner.


Filmtjenesten virker på op til fem enheder af gangen. Det vil sige, at man f.eks. kan købe filmen på en HTC telefon, og se den på en HTC tablet.


Så far kan købe en børnefilm på families HTC tablet, og når man er på farten, så kan ungerne se filmen på fars HTC telefon. Derved kan filmtjenesten deles mellem alle familiens medlemmer.


 


Fremragende lyd- og billedkvalitet


Billed og lydkvaliteten er et kapitel for sig selv.


Ofte er streaming-tjenester ikke i særlig god kvalitet, men HTC Watch overrasker faktisk positivt.


Selve billedkvaliteten er i meget høj kvalitet med en opløsning 960×540 pixels, og det er meget svært at se komprimerings-artifekter såsom pixelering.


Billedet står knivskarpt, og lyden er også godkendt.


  


Ingen download via 3G


HTC Watch anvender teknisk set ikke streaming til at overføre filmen ? derimod anvendes progressiv download. Det betyder, at så snart man begynder at se en film, så bruges enhedens fulde internetforbindelse til hurtigst muligt at hente hele filmen ned.


Det er meget smart, når man benytter filmtjenesten på farten, da progressiv download er langt mindre følsom overfor svingende mobildækning eller mangel på samme.


Der er dog lige et stort MEN ved HTC Watch – filmtjenesten kan ikke benyttes over 3G. Alle film skal hentes ned over trådløst netværk (WiFi), og man kan således ikke sidde i sommerhuset i Blokhus og hente en film ned via 3G-mobilnettet.


Det er simplethen en kæmpe mangel, at man skal være i nærheden af et WiFi-hotsport for at kunne downloade filmene.


Filmene kan også ses på TV’et i stuen via et HDMI-kabel. Derved kan HTC Watch også benyttes som en filmtjeneste til TV’et, hvilket gør den endnu mere smart.


 


 HTC watch på HTC Flyer


 


 


Konklusion


Alt i alt så syntes jeg HTC har fået lavet en fornuftig filmtjenste.


Rent teknisk fungerer HTC Watch rigtigt godt, kvaliteten af både lyd og billede er i top, og brugerfladen er nem og overskuelig.


Der mangler dog en del indhold i form af film og TV-serier, før tjenesten bliver rigtig god, men HTC lover, at der kommer mange flere film og TV-serier i fremtiden.


Prismæssigt ligger HTC Watch, som så mange andre online videotjenester. Premierefilm ligger generalt mellem 39-45 kr. på diverse tjenester, og HTC watch ligger også i dette spænd.


Man kan dog ikke hente film ned via 3G, og det er en dum begrænsning, der ødelægger mit ellers gode indtryk af filmtjenesten.


Men selvom jeg næsten kun har rosende ord om HTC Watch, så sidder jeg stadigvæk med denne nagende tanke tilbage – “har vi ikke set dette fejle før?”.


Har Sony Ericsson ikke lanceret en filmtjeneste, som fejlede? Har Nokia ikke lanceret en musiktjeneste, som fejlede?


Hvorfor skulle HTC Watch så blive en succes, når hverken Sony Ericsson eller Nokia tidligere har fået gang i deres tjenester – hvad er det som skal gøre HTC Watch så unik, at forbrugerne ikke bare vælger at benytte andre tjenester såsom Voddler (som findes til både iOS, Android og Symbian) eller Viasats ViaPlay filmtjeneste. Jeg har ikke svaret, men indtil HTC selv finder ud af det, så er og bliver HTC watch filmtjenesten en filmtjeneste, der ikke skiller sig synderlig ud fra mængden.


Jeg vil give HTC Watch 3 ud af 6 stjerner. Hvis film kunne hentes over 3G, så havde tjenesten fået en stjerne mere.


 


Plus
+ Billed- og lydkvaliteten
+ Fin brugerflade
+ Kan benyttes på flere enheder


Minus
– Begrænset udvalg af film
– Film kan kun hentes ned over WiFi


 


Video 


Anmeldt af: Johnny K. Olesen, mobilsiden.dk

Annonce:
Forrige artikelVideo smugkig: Se hjemmets TV fra en Android tablet
Næste artikelLogitech remote til smartphone og tablet
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.