Forside Nyheder

De første “rigtige” tablets med Windows 8


Windows 8 kører her på en Nvidia Tegra ARM-baseret processor med fire kerner.


 


Gutterne fra This is my next har været i nærkontakt med de første Windows 8-tablets med ARM-processorer á la dem, der pt. sidder i iPad og Android-tablets.


Microsoft har fortalt vidt og bredt om Windows 8, og har endda ladet sine servere stå på vid gab, så alle og en hver med lyst kan downloade udviklerversionen af operativsystemet. Men indtil videre har vi kun set Windows 8 på almindelig x86-baserede processorer som den, der sidder i din almindelige computer . Hvad med Windows 8 på ARM-baserede processorer i stil med dem, der bruges i smartphones og tablets?


Windows 8 bliver det første operativsystem fra Microsoft, der vil virke på sådanne processorer, og det har givet våde drømme om en fuldt funktionel Windows-tablet på størrelse med en iPad eller typisk Android-tablet.


Indtil nu har Microsoft ikke været meget for demonstrere Windows 8 på ARM-baserede tablets og har nøjedes med at vise prototypemaskinerne frem ? oftest bag plexiglas.


Men de gode folk over på This is my next var så heldige, at få en kort demonstration af en maskine med Nvidias kommende quadcore Tegra-processor, der forventes på markedet sidst på året. De har fanget den korte demonstration på video, der kan ses her på YouTube.


  


Derudover har This is my next også været i nærkontakt med maskiner med indmad fra Qualcomm og Texas Instruments. Du kan ses fotos og læse om deres indtryk lige her.


Fordelen ved ARM-baserede processorer er blandt andet et lavere strømforbrug og længere batterilevetid sammenlignet med traditionelle x86-baserede processorer fra Intel eller AMD. Den Samsung-tablet, som Microsoft har givet væk til udviklere på BUILD-messen, er blevet kritiseret for at være lidt for tyk, lidt for tung og desuden lidt varm og med blæserstøj sammenlignet med eksempelvis iPad eller en typisk Android-tablet.


Disse kritikpunkter forventes at forsvinde når de første maskiner med Windows 8 og ARM-indmad rammer butikshylderne næste år.


 

Annonce:
Forrige artikelBoxer lancerer HD TV
Næste artikelHTC opgraderer Sensation med bedre lyd og hurtigere indmad
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.