Forside Nyheder

Nokia på jagt efter ny ringetone


Nokia på jagt efter ny ringetone


I dag indleder Nokia jagten på en ny version af den klassiske Nokia-ringetone, Nokia Tune. Vindermelodien bliver standard på omkring 100 millioner Nokia-smartphones, og ud over dette er der 10.000 USD i præmie.


For første gang inviterer Nokia nu musikere og komponister over hele verden til at give et bud på den ikoniske Nokia-ringetone, Nokia Tune. Sammen med virksomheden AudioDraft leder Nokia efter en ny version af den kendte melodi, som er frisk, udtryksfuld, original og kreativ, og som samtidig afspejler Nokias univers.  Vindermelodien bliver standard på udvalgte modeller i Nokias 2012-portefølje, som udgør omkring 100 millioner smartphones, og dertil følger en check på 10.000 USD.


Man deltager i konkurrencen ved at uploade sit bidrag på siden http://nokiatune.audiodraft.com. Nokia opfordrer til, at man eksperimenter med såvel nye som gamle versioner af Nokia Tune, men man må naturligvis gerne eksperimentere med nye lyde, arrangementer osv. Melodien må maksimalt være på 30  sekunder.


I alt 10 melodier bliver udvalgt til den endelige finale. De fem melodier, der har fået flest ?likes? på siden, går videre til finalen, og ud over disse udvælger juryen yderligere fem. Det er juryen, som udvælger vinderen af konkurrencen, men der er også præmier til 2 til 6-pladsen. Deres melodi bliver gjort tilgængelig i Ovi Marked, og dertil følger en præmie på 1.000 USD.


Deadline for at uploade sit bidrag til konkurrencen er den 2. oktober 2011.


Nokia Danmark vil meget gerne høre fra de danskere, der uploader et bidrag til konkurrencen. Skriv gerne en besked på vores Facebook-side, hvis du er med i konkurrencen: http://www.facebook.com/nokiadanmark


Om juryen


Juryen består af nogle af de mest respekterede navne i audio branding-industrien, herunder Kai Bronner, en af skaberne bag Audio Branding Academy, Julian Treasure, kendt for sine TED talks og forfatter til bogen Sound Business og Mark Dewings, chef for Brand & Marketing Communications i Soundcloud. Blandt jurymedlemmerne sidder også Nokias egen SVP of Design, Marko Ahtisaari.


Om Nokias ringetone, Nokia Tune


Nokia-ringetonen er en sekvens af kompositionen ?Gran Vals? af den spanske guitarist og komponist Fransisco Tarrega (1852-1909). Ringetonen blev første gang introduceret som ringetone i 1994 i Nokias 2100-serie, og den er i dag et af verdens mest spillede stykker musik. Det er estimeret, at Nokia-ringetonen bliver afspillet flere end 1 milliard gange om dagen.

Annonce:
Forrige artikelLG, Philips, Loewe og Sharp forener Smart TV
Næste artikelBilleder fra Loewe standen på IFA
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.