Forside Baggrund

På besøg hos Dan´s TV og HIFI Center


 


På besøg hos Dan´s TV og HIFI Center


Recordere.dk´s næste besøgsartikel tager læseren med en tur til Amager, hvor man på øens hovedstrøg Amagerbrogade, finder Dan´s TV og HIFI Center. Pudsigt nok så har Centeret levet ret så ubemærket i min bevidsthed i flere år, og jeg er endda selv ?Amagerkaner?.


Mit første bekendtskab med Dan & co., var egentlig da jeg sammen med min svigersøn skulle kigge på nogle XTZ højtalere. Vores lille familieudflugt var ganske vellykket, for godt hjulpet på vej af Jørgen, som en af centerets medarbejdere, fandt min svigersøn hvad han ledte efter.


  


Min næste ?Oplevelse? med centeret var ret tilfældig. Jeg havde meget i mod min vilje sat mig op i en HT-bus, for at besøge nogle venner på Amagerbrogade. På et tidspunkt holder bussen i en kø, og ud for netop Dan´s TV og HIFI Center. Hov ? hvad var nu det, var centeret ikke blevet sådan cirka dobbelt så stort som jeg huskede det? Det måtte da lige undersøges nærmere.


En af de efterfølgende dage besluttede jeg mig til at genbesøge centeret. Og ganske rigtigt, centeret havde overtaget nabobutikken, og havde dermed udvidet, og var nu også blevet til et Panasonic Center.


  


Da jeg kom inden for døren blev jeg mødt endnu engang af Jørgen, som oven i købet kunne huske mig, fra besøget med min svigersøn. Jeg kunne så i mit stille sind fundere over, hvad jeg har gjort siden Jørgen kunne huske mig, for der var trods alt gået et års tid, fra mit første besøg.


Da jeg havde gået lidt rundt i centeret og ?snuset? kom tanken ? en besøgsartikel til recordere.dk. Og hvorfor nu det? Jo i centeret var der flere AV-produkter som jeg – helt ærligt, ikke kendte så meget til. Fabrikater som TAC og Vincent. Okay Vincent havde jeg hørt om, men bestemt ikke TAC.


  


Da jeg nogen tid senere ankom til Dan´s TV og HIFI Center for at lave besøgsartiklen blev jeg modtaget af Dan himself. Dan er en munter herre med et glimt i øjet, og som taler som et vandfald, men alt bunder i ivrigheden over at fortælle om HIFI, centret, dets historie, og dets produkter.


Jeg må indrømme, at min samtale med Dan blev en længere strakt affære som ikke mindst skyldes, at der var mange kunder ? og det var jo i mine øjne herligt. For med de mange kunder kunne jeg danne mig et indtryk af deres kundebehandling. Behandlingen er ligefrem og saglig, rådgivende i det omfang kunden ønsker det. Ingen selvophøjede og bedrevidende kundebetjening, som jeg oplever hos visse andre AV-forhandlere.


  


Dan startede som selvstændig reparatør af radio og TV i 1985. Inden da havde Dan hentet sine erfaringer dels fra sin fars virksomhed i branchen, og dels som ansat som tekniker ved andre virksomheder. Dan måtte undervejs i sin dagligdag erkende, at reparationer af TV m.v., ikke var nok til at fylde hans hverdag, for Dan brænder nemlig i den grad for HIFI. Og Dans interesse for HIFI afspejles i butikkens produkter.


Sjældent har jeg set så mange rørforstærkere og øvrige rørprodukter samlet på et sted. Dan fortæller gerne om sine erfaringer, og sine meninger om lyd ? giv dig god tid hvis det er dit ønske, for Dan ved rigtigt meget om HIFI produktion, de førte produkter, og hvorledes man sammensætter et fornuftigt lydsetup, og til næsten enhver pengepung.


Udover de mere High-End førte produkter, føres dog også en mængde mere ?Almindelige? AV-enheder såsom Onkyo, Harman Kardon, Dynavox, XTZ og naturligvis Panasonic produkter.


  


Centerets indretning viser, at Dan og Jørgen meget gerne vil vise næsten alle deres produkter, og de muligheder som ligger i disse. Der er rigtigt meget at kigge på og lytte til, så det er lige før, at man som kunde nok skal haveforhånds sonderet centeret, og planlagt sit næste besøg for her at vælge sit drømme udstyr i ro og mag.


Der er flere opsætninger af forskellige AV-enheder, og med ditto tilsluttede højtalerprodukter. Det giver en fornuftig mulighed for, at finde de rigtige AV-enheds kombinationer, og de rigtige højtalere. En AV-opsætning som fangede min opmærksomhed var udstyr fra bl.a. TAC, og her er vi i den lidt dyrere ende af HIFI.


Jeg var lidt imponeret af udseendet af de store XTZ Devine højtalere, de kræver godt nok plads og en fornuftig akustik, hvis de højtalere skal kunne yde deres optimale. Ved siden af de nævnte XTZ Devine højtalere står to forskellige sæt Vincent højtalere.


De to sæt Vincent højtalere ligger i nogenlunde i samme prisklasse som de store XTZ Devine højtalere. Lidt spændende at lytte til de to produkters forskellighed i grundlæggende højtalerkonstruktion, og HIFI basislyd eller filosofi om man vil.


  


Som tidligere nævnt er Dan´s TV og HIFI Center også et Panasonic Center.


Det betyder jo, at der er opsat et bredt udvalg af Panasonic LCD og plasma paneler. I et tilstødende rum til det primære store butikslokale fandt jeg med genkendelsens glæde et opsat Panasonic TX-P55VT30, og omgivet af et mindre Panasonic surround lydsystem. Sikkert i erkendelsen af, at den ?Medfølgende fladskærmslyd? ikke er det mest spændende at lytte til, hvis vi komme til andet end TV-avisen og Søren Ryge. Kunden har i det mindste muligheden for at sammenligne lyden, og måske vælge at forbedre denne for et mindre beløb.    


Jeg håber at jeg har givet læseren det indtryk, at Dan´s TV og HIFI Center bestemt er et besøg værd, og måske også for at opleve andre AV-lydprodukter end vi normalt ?Beskæftiger? os med på recordere.dk, for der er så sandelig fornuftige og spændende alternativer.


En stor tak til Dan og Jørgen for at de ville give sig tid til mit besøg i en travl hverdag. ?Og Dan, det er ikke umuligt at jeg tager jeg på ordet, og låner en Vincent CD-afspiller hjem på prøve?.


 


Link til hjemmesiden for Dan’s TV og HIFI Center


 

Annonce:
Forrige artikelKineserne køber dansk højttalermærke
Næste artikelFBI anholder en “sony-hacker” fra Lulzsec
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.