Forside IFA IFA 2011

Sony Tablet S på vej til Danmark


Sony Tablet S


 Sonys længe ventede tablet-computer, Tablet S, lander på de danske butikshylder fra slutningen af september. Tilhørende musiktjeneste også på vej.


Vi vidste at den var på vej, men nu har Sony officielt meldt ud, at Tablet S er på vej til det nordiske marked. Sony pressemeddelelse kom i forlængelse af firmaets pressemøde på IFA-messen i Berlin, hvor den japanske gigant viser alt sit nyeste kram.


Sony fortæller, at maskinen er optimeret til underholdning, internet og kommunikation. Den har en 9,4-tommer skæm og et asymmetrisk design, der gø, at vægten absorberes bedre i din hånd og derfor ikke føles som om, at den falder bagud. Den målet 241,2 x 174,3 millimeter og er 20,6 millimeter i toppen og 10,1 millimeter i bunden. Det er værd at bemærke at konkurrerende tablets som Apple iPad 2 og Samsung Galaxy Tab 10.1 kan prale af en tykkelse på mindre end ni millimeter.


 


Samme pris som iPad 2


Hjertet er Nvidias velkendte 1-gigahertz Tegra 2-processor, der akkompagneres af 16 eller 32 gigabyte lagerplads samt plads til SD-hukommelseskort. Der er Wi-Fi og Bluetooth amt et 5-megapixel kamera på bagsiden og et 0,3-megapixel kamera på fronten til videochat.


Sony Tablet S kommer med Android 3.1, men vil kunne opgraderes til 3.2 og angiveligt også til Ice Cream Sandwich, når Google lancerer det senere på året. Vi kender ikke danske priser endnu, men på Sonys pressekonference på IFA fik vi at vide, at Tablet S vil kunne købes fra 479 euro, eller cirka 3.700 kroner. Det ser altså ud til, at Sony satser på at matche Apples iPad 2-priser.


Kan du vente til november, så vil Tablet S også kunne fås i en udgave med 3G. Den vil komme med Android 3.2. Til den tid forventer Sony også at lancere sin Music Unlimited-tjeneste i Danmark, der giver adgang til over 10 millioner musiknumre.


 


Virker med gamle PlayStation-spil


Sony Tablet S er også PlayStation-certificeret og vil altså kunne køre klassiske PSOne-spil, og så har den DNLA, så du kan streame medieindhold til dit flad-tv eller lydanlæg. Har du nyere Sony-grej i hjemmet, så vil du også kunne bruge Tablet S som en glorificeret fjernbetjening og styre det hele over Wi-Fi via Media Remote.


Sammen med maskinen får du adgang til ?Personal Space? ? en gratis cloud-baseret tjeneste, der gør det nemt at dele fotos og videoer fra Tablet S, og applikationen Social Feed Reader samler Facebook, Twitter og RSS-feeds i én oversigt, så du nemt kan følge med i hvad der sker online.


 Sony Tablet P


 


Tablet P også på vej


Sony Tablet S med Wi-Fi vejer 598 gram og leverer cirka seks timers brug ved videoafspilning eller websurf. 3G-udgaven vejer  625 gram, og har samme batterilevetid. Surfer du nettet via 3G får du dog blot 4,5 timer ud af den. Sammenlignet med andre tablet på markedet er det ikke videre imponerende.


Maskinen har også en lillebror, Tablet P, men Sony har endnu ikke fortalt om eller hvornår den finder vej til Danmark. Sony viser Tablet P frem på IFA-messen. Der er tale om en lille maskine med to 5,5-tommer skærme, der kan foldes sammen. Skærmene kan enten fungere uafhængigt af hinanden eller som én samlet flade.


Den kommer til at koste 599 euro, svarende til cirka 4.600 danske kroner.


 


 


Img_3773-1000


Img_3774-1000


Img_3775-1000


Img_3776-1000


 

Annonce:
Forrige artikelVideobutikken SF Anytime i dit Panasonic TV
Næste artikelSony slukker for støjen
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.